„На 13.12.2017 г. в ЕП социалистите и демократите ще предизвикат

...
„На 13.12.2017 г. в ЕП социалистите и демократите ще предизвикат
Коментари Харесай

Социалистите в българския и Европейския парламент с обща инициатива за влизането на България в Шенген

„ На 13.12.2017 година в Екологичен потенциал социалистите и демократите ще провокират обща полемика за влизането на България в Шенген, а ние ще създадем същото в българския парламент, като ще внесем план за обща декларация и се надявам всички сътрудници от другите парламентарни групи да я поддържат, тъй като това е националният интерес на България “. Това разгласи в Лисабон ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която взе участие в съвещанието на Съвета на ПЕС.

Нинова разяснява и сезирането от страна на „ Българска социалистическа партия за България “ на Конституционния съд за този член от закона за държавния бюджет, който беше гласуван, а в последна сметка – отритнат. „ Това е противоконституционен механизъм за решение, който ГЕРБ и Оперативна програма взеха, само че най-неприятното е, че става въпрос за 1 млн. лв. за църквата Александър Невски и манастира ни в Света гора. Това е неприемливо, очевидно нямат патриотично възприятие, с цел да бъдат отпуснати тези средства за български светини. Освен, че по процедура това е тежко конституционно нарушаване, което ще нападаме, има и честен смисъл “, сподели още Нинова.

Тя акцентира, че обжалването на член 6 от бюджета няма да попречи на другите текстове да влязат в действие, да има пенсии, заплати и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР