На 13.10.2023г. Ааед Ал-Айрами и неговият племенник Раджи получават телефонно

...
На 13.10.2023г. Ааед Ал-Айрами и неговият племенник Раджи получават телефонно
Коментари Харесай

13-членно семейство е убито, докато се евакуира от Газа

На 13.10.2023г. Ааед Ал-Айрами и неговият племенник Раджи получават телефонно позвъняване от израелски боен чиновник, който ги предизвестява да изоставен дома си и да се насочат с околните си към юг. Семейството съблюдава всяко едно изискване, което им е сложено и успешно бягат на юг, само че краят им е неминуем и фамилията на Ааед е убито от израелски въздушен удар на идващия ден.

Телефонния разгор е записан, в който се загатват инструкциите на силите за защита на Израел за евакуация.

,,Всички вие отидете на юг. Вие и всички членове на вашето семейство. Съберете всичките си движимости със себе си и тръгнете натам. Няма значение кой път. Направи го допустимо най-бързо. Не остана време “, - споделя офицерът.

На идващия ден убежището, което фамилията на Ааед избират за избавление, е от елементи разрушено от израелски въздушен удар в региона. Почиват на място той и фамилията му, единствено племенникът му Раджи съумява да оцелее.

,,Разрушението беше солидно. Започнахме да изкопаваме хора, които бяха наранени от детонацията, някои от тях бяха към момента живи. Миризмата на барут беше доста мощна, прахът беше на всички места “, споделя Раджи.

В отговор на питане на CNN за въздушните удари в Дейр ал Балах и други региони отвън зоната за евакуация, в изказване на израелските сили на защитата се споделя, че „ се работи за разрушение на военния и административния потенциал на Хамас “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР