На 12-ти юли НАСА представи първите снимки с научна стойност,

...
На 12-ти юли НАСА представи първите снимки с научна стойност,
Коментари Харесай

Първи снимки на Слънчевата система от космическият телескоп Джеймс Уеб

На 12-ти юли НАСА показа първите фотоси с научна стойност, направени от галактическия телескоп Джеймс Уеб. Това бяха пет изображения на пет галактически обекта, които бяха подбрани по подобен метод, че да могат да бъдат съпоставени със фотосите направени от Хъбъл на същите сектори от небето. Но преди тези фотографии да бъдат направени Джеймс Уеб е бил калибриран посредством снимането на разнообразни обекти от нашата Слънчева система.

Това в действителност са първите фотоси на Юпитер, направени в инфрачервения диапазон благодарение на уреда NIRCam. Лявата фотография е направена при дължина на вълната 2,12 микрона, а дясната – при 3,23 микрона, което е напълно покрай забележимия набор. И на двете фотоси се виждат трите спътника на Юпитер – Европа, която хвърля сянка на атмосферата на Юпитер, Тива и Метида.

Въпреки че това е единствено тест, получените резултати надминаха всички упования. Виждат се спътниците на Юпитер и неговият пръстен от парчета. Пръстените на Юпитер не са по този начин известни като пръстените на Сатурн, само че ги има. Това изображение подсказва, че галактическият телескоп Джеймс Уеб в действителност може да ни покаже доста.

Тези фотоси демонстрираха на учените, че Джеймс Уеб би могъл да се употребява за следене придвижването на галактическите тела, предава " Kaldata ". Като цел бе определен метеоритът 6481 Tenzing, който се намира в поява на метеоритите сред Марс и Юпитер. Неговото изображение е показано нагоре.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР