На 12 октомври, преди отбелязването на Деня на защитника на

...
На 12 октомври, преди отбелязването на Деня на защитника на
Коментари Харесай

В София се състоя прожекцията на „Керченски пленници“

На 12 октомври, преди отбелязването на Деня на бранителя на Украйна (14 октомври) в София се състоя прожекция на документалния филм " Керченски пленници ".

Мястото на събитието бе в културния център G-8. Присъстваха представители на дипломатически корпус, украинската диаспора, публицисти и другари на Украйна в България. Председателят на сдружението на Съюза на украинските организации " Майка Украйна " Олена Коцева благодари на деятелите на диаспората за дейното присъединяване в обществени изяви в България в поддръжка на пленени украинските моряци и политически пандизчии с искане те да бъдат освободени.

Тя напомни, че макар решението на Международния арбитражен съд по морско право, Русия отхвърляше да признае моряците за военнопленници и да ги неотложно освободи. " Нa 7 ceптeмври в рeзултaт нa cлoжнитe прeгoвoри у дома ce зaвърнaхa 24 украински моряци, сред които и бесарабски българин Владимир Веремез. В резултат на войната в сърцето на Европа са починали 13 хиляди украински военнослужещи и 20 хиляди са ранени ", показа Олена Коцева и благодари на „ Громадске ТВ “ за кино лентата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР