На 12 април отбелязваме 55-тия Международен ден на авиацията и

...
На 12 април отбелязваме 55-тия Международен ден на авиацията и
Коментари Харесай

“Пътят към звездите“ на първия български космонавт можете да видите в Крумово

На 12 април означаваме 55-тия Международен ден на авиацията и космонавтиката. На тази дата през 1961 година, Юрий Гагарин стартира своята паметна за човечеството обиколка към Земята, а тъкмо 18 години по-късно, България става шестата страна в света, изпратила собствен представител в открития Космос – Георги Иванов.
Прочетете още
Кулминацията на празника беше в Музея на авиацията край пловдивското село Крумово. Посетителите имаха опция да прегледат особено квалифицираната галерия " Пътят към звездите ", отдадена на 45-ата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов. Чрез специфична презентация любознателните се срещнаха с детайлности за българския принос в региона на галактическите проучвания и технологии, каква инсталация е летяла в Космоса, по кое време и за какво българските учени изследват йоносферата – наелектризираният под въздействието на слънчевите лъчи пласт от атмосферната обвивка на Земята, от който значително зависи животът на нашата планета.

" Днес е празник, 12 април, Ден на авиацията и космонавтиката и той би трябвало да се означи по най-хубавия метод. Това е мястото, където може най-хубаво да бъде маркирано. Обожавам авиацията, боготворя галактическите разработки, считам, че тук е мястото, където би трябвало да прекарам този ден ", разяснява един от посетителите. 

" Подготвили сме няколко неща, защото тази година означаваме 45-ата годишнина от полета на Георги Иванов. Днес ще има презентация, която показва приноса на България в преодоляването на галактическото пространство. ", съобщи една от организаторките. Всички посетители, които изгледат презентацията и отговорят на въпросите, готови от Музея, ще получат като премия галактическа храна. 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР