На 12 април честваме Международния ден на авиацията и космонавтиката. Авиацията

...
На 12 април честваме Международния ден на авиацията и космонавтиката.
Авиацията
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката

На 12 април честваме Международния ден на авиацията и космонавтиката.

Авиацията е доктрина и процедура на полета на летателен уред в атмосферата, а също вкупом наименование на свързани с тях типове активност. Космонавтиката е процесът по проучване на галактическото пространство благодарение на автоматизирани и пилотирани галактически апарати.

Принос в теорията и практиката на полета внася немският академик Ото Лилиентал. Между 1891 и 1896 година той проектира, построява и облита няколко планера. На 17 декември 1903 година се прави първият сполучлив полет на аероплан от американските механици Братя Райт с мотор с вътрешно горене, работещ с авиогориво.

Акцент в програмата на Музея на авиацията ще бъдат българските разработки, летели в Космоса. За да ревизират дали са готови за галактически пътешествия, най-любопитните от гостите през целия ден ще могат да тестват пространствената си ориентировка с моножироскоп. Атракционът е единственият сходен в България и прилича апарат за изпитване на астронавти и водачи, който прави разнопосочни придвижвания по три оси.

По случай Международния ден на авиацията в авиобаза Безмер разгласен ден на отворени порти. Посетителите ще имат опция да прегледат осъвременените самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специфична и самолетообслужваща техника, осведомят от Министерството на защитата на своя уебсайт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР