На 12 април 2024 г. от 4-ти държавен централен междуконтинентален

...
На 12 април 2024 г. от 4-ти държавен централен междуконтинентален
Коментари Харесай

Русия успешно тества междуконтинентална балистична ракета на полигона Капустин Яр

" На 12 април 2024 година от 4-ти държавен централен междуконтинентален полигон " Капустин Яр " в Астраханска област бойният екипаж на Ракетните войски със стратегическо предопределение извърши сполучливо изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от мобилна наземна ракетна система ", съобщи министерството на защитата, представено от ТАСС.

В известието се прецизира, изстрелването е осъществено в границите на държавните тествания на перспективни ракетни системи. Целта е била да се удостовери устойчивостта на ракетите на въоръжение в съветската войска.

От министерството означават, че всички задания са изпълнени. Резултатите демонстрират високата надеждност на съветските ракети, осигуряващи стратегическата сигурност на страната.

Според ведомството ракетата е поразила задачата на полигона Сари-Шаган в прилежащ Казахстан.

Ракетата наподобява е забелязана във Волгоград, Оренбург, а даже в Иран и Израел - и там се споделят видеоклипове в обществените мрежи, които наподобяват полета на ракета.

❗️ The Russian Defense Ministry said that a successful test launch of an intercontinental ballistic missile was made from the Kapustin Yar test site in the Astrakhan Region.
— NEXTA (@nexta_tv)

Residents of southern regions of Russia report an unidentified object in the sky

Residents of Volgograd, Astrakhan and Orenburg regions, as well as Dagestan, have reported an unusual object (and a trace of it). Officially, the authorities did not report the launch of any…
— NEXTA (@nexta_tv)

Полигонът " Капустин Яр " е военна база на Русия, където се правят секретни проби на оръжия и разнообразни технологии. Създаден е през 1946 година на към 100 км от Волгоград. Неговото главно предопределение е провеждането на ракетни тествания. Първото тестване на балистична ракета в историята на Съюз на съветските социалистически републики е на 18 октомври 1947 година в " Капустин Яр ".

Днешното ракетно тестване е второ сходно от март до в този момент. В началото на предишния месец съветското министерство на защитата заяви, че на територията на руския космодрум Плесецк също е  направила тестово стартиране на междуконтинентална балистична ракета " Ярс " . От ведомството прецизираха, че образователните бойни глави са пристигнали в избрания регион на полигон в Камчатка. Целта на изстрелването е да се потвърдят тактико-техническите и летателни характерности на ракетния комплекс. Според ведомството " всички предоставени задания са напълно изпълнени ".

Тези тествания идват на фона на продължаващата към този момент трета година пълномащабна война, която Русия води против Украйна. Според Москва съветската войска води война против груповия Запад, а освен против украинците. Президентът Владимир Путин съобщи, че това е война за съществуването на Русия. По време на конференцията си след преизбирането му за пети шестгодишен мандат той съобщи, че директен спор сред Русия и НАТО би означавал, че планетата е на крачка от Трета международна война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР