На 12.12.2022 г. в рамките на провеждащата се специализирана полицейска

...
На 12.12.2022 г. в рамките на провеждащата се специализирана полицейска
Коментари Харесай

Разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана

На 12.12.2022 година в границите на провеждащата се профилирана полицейска интервенция против закононарушенията, свързани с опиати, чиновници на районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи – Тетевен са направили претършуване на адрес в село Голям Извор, общ. Тетевен, обл. Ловешка, като на един от етажите в къщата в затворено помещение е открита работеща апаратура, предопределена за развъждане на култивирани растения от типа на конопа.

Инсталацията е снабдена с лампи, захранващи блокове и таймери за контролиране на процеса на осветяване, отопление и напояване.

Намерени са 81 саксии със засадени в тях растения от рода на конопа, с друга височина от 0,61 до 1,20 метра, като при изработен полеви тест са реагирали позитивно на наркотичното вещество канабис. В хода на процесуално-следствените дейности, на разнообразни места в парцела, служителите на реда са намерили и иззели още 14,556 кг суха зелена тревиста маса, опакована в разнообразни по мярка чували, реагираща при направения полеви тест още веднъж на канбис.

Наркотичните субстанции, както и цялото съоръжение, са конфискувани по съответния ред.

42-годишен мъж е арестуван за период до 24 часа в районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи – Тетевен, а по случая е формирано досъдебно производство  по член 354а ал.3 и чл.354в ал.1 от Наказателен кодекс. Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура-Ловеч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР