На 11 юли 2022 г. НАСА разкри най-дълбокия инфрачервен изглед

...
На 11 юли 2022 г. НАСА разкри най-дълбокия инфрачервен изглед
Коментари Харесай

Телескопът Джеймс Уеб показа най-далечното място, което сме виждали във Вселената

На 11 юли 2022 година НАСА разкри най-дълбокия инфрачервен аспект на Вселената, който е по-добър, в сравнение с в миналото сме си представяли.Това е най-далечното място, което сме виждали във Вселената досега, с помощта на впечатляващите инфрачервени благоприятни условия на галактическия телескоп Джеймс Уеб и неговото гигантско огледало.Изображението обгръща област от небето с размерите на пясъчно зърно, което някой, изравен на Земята, държи на една ръка разстояние. Там има хиляди Галактики …

 Кредит на изображението: NASA, ESA, CSA и STScI
Кредит на изображението: NASA, ESA, CSA и STScIПред медията Scimex, Катрин Трот, астроном от Международния център за радиоастрономически проучвания, споделя:„ За първи път можем да забележим детайлите на тези най-ранни Галактики, които съдържат първите генерации звезди, образувани в миналото във Вселената. Тези Галактики са се образували главно в тъмна Вселена, цялостна с безпристрастен водороден газ, и са доста разнообразни от Космоса, който виждаме през днешния ден.
Това изображение улавя звездната светлина от най-ранните обекти, които са се образували през първите няколкостотин милиона години след Големия гърмеж. Тази звездна светлина е на възраст над 13 милиарда години и е фокусирана към телескопа Джеймс Уеб от невероятната мощ на прегъване на солиден куп млади Галактики. “Четете още: Неразбираем за астрономите сигнал се излъчва от антична ГалактикаЗа първото си надълбоко проучване телескопът Джеймс Уеб надниква в парче небе, наречено SMACS 0723, в южното съзвездие Воланс. По-рано, галактическият телескоп Хъбъл също прави някои наблюдения на района, само че се чака Джеймс Уеб да открие повече.За съпоставяне, по-рано тази част от Вселената е снимана от Хъбъл. Вижте изображението по-долу (вляво).

 2 - Телескопът Джеймс Уеб сподели най-далечното място, което сме виждали във Вселената
SMACS 0723 е отлична цел за този тип наблюдаване, защото солидни клъстери от Галактики са на напред във времето.Те работят като гигантска галактическа лупа. Поради солидната им маса, тяхната гравитация предизвиква видимо деформиране на пространство-времето към тях с резултат на увеличение на светлината от по-отдалечени обекти.Такива гравитационни лещи преди са предоставяли впечатляващо детайлни изгледи на далечната Вселена. В това изображение на SMACS 0723, експонирано за общо 12,5 часа, можем да забележим хиляди Галактики, доста от тях за първи път, в това число най-слабите обекти, които в миналото сме виждали в инфрачервения набор.Има ли някой, който към момента мисли, че сме сами във Вселената?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР