„На 11 януари 2022 г. изпълнителният директор на Агенцията за

...
„На 11 януари 2022 г. изпълнителният директор на Агенцията за
Коментари Харесай

Вземете 52 млн. на данъкоплатците от Домусчиев: Гечев към ресорното вице

„ На 11 януари 2022 година изпълнителният шеф на Агенцията за обществените предприятия и надзор госпожа Александрова е изпратила писмо до Вас, което касае разпореждане на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, че купувачът на параходство “KG Maritime shipping” АД не дължи на ПКК наказателна клауза за несбъднат в размер на 26.917 млн. лева от предявената му такава в размер на 52.252 млн. лева

В тази връзка, апелирам да отговорите какви съответни ограничения подхваща или ще предприемете Вие и държавното управление, с цел да отбраните държавния интерес, употребявайки всички разполагаеми законови средства. “ Така се обърна към заместител министър-председателя по дейно ръководство Калина Константинова националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев по време на парламентарен надзор.

„ Знаете ли, че управлението на организацията смениха представителя на българското държавно управление в Арбитражния съд? Проверете по каква причина и с какви подбуди, тъй като този представител се е подписал под решение, което не е в полза на българската страна “, попита още той.

Проф. Гечев обърна внимание, че “KG Maritime Shipping” АД предявява освен, че не желаят да платят 52 млн. лева, само че предявяват искане на 662 246 лева към българската страна за покриване на търговски разноски.

„ Направете съответните промени в държавната организация, защото до момента е очевидно, че те не можаха да защитят държавния интерес. Предприемете всички юридически вероятни стъпки да отбраните държавния интерес, който надвишава 52 млн. лева “, прикани националният представител от левицата.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР