На 11 септември в галерията на Ники Младжов стартира откриването

...
На 11 септември в галерията на Ники Младжов стартира откриването
Коментари Харесай

Тракийски Климт - в Нирвана

На 11 септември в галерията на Ники Младжов започва откриването на сезона с изложбата „ Потрети”, обединила три разнообразни атмосфери в трите зали на арт пространсвото, известно като един от най-стойностните и привлекателни центрове за изкуство у нас.

Румен Статков демонстрира портрети, основани пред повече от десетилетие, и такива, които са нарисувани броени дни преди изложбата. Цяла зала е отдадена на тракийските обичаи.

Картините съдържат златни частици и значително припомнят на метода на изобразяване на Густав Климт, който е измежду обичаните художници на Румен Статков.



Тракийският Климт, както самоуверено можем да назовем надарения художник, съчетава невероятни техники при основаването на картините си, а всяка от тях е нарисувана като от остарял ренесансов занаятчия.

Румен Статков има голямо количество изложения из целия свят. Илюстратор е на доста книги, основател на повече от 1000 шаржа, отдадени на известни български персони от интервала на прехода и след него.

Румен Статков основава освен картини, само че и редица стенописи и гравюри, негови творби са в галерии и частни сбирки от целия свят.Картините от изложбата „ Портрети” ще могат да се видят в изложба Нирвана до първите дни на октомври.

През новия сезон в арт центъра на Ники Младжов ще има необикновено приятни изненади за ценителите на изкуството от висока класа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР