На 11 май 2021 година Гимназия с преподаване на чужди

...
На 11 май 2021 година Гимназия с преподаване на чужди
Коментари Харесай

ГПЧЕ Йоан Екзарх празнува 65 години от основаването на училището

 На 11 май 2021 година Гимназия с преподаване на непознати езици " Йоан Екзарх “ чества 65 години от основаването на учебното заведение – 65 година на отдаденост, мотивираност, целенасоченост, непримиримост в усвояването на знанията и качество на образованието, оповестиха от пресслужбата на институцията!

През годините  гимназията се утвърди като едно от водещите учебни заведения в гр. Варна. Основана през 1956 година като Пето приблизително учебно заведение, през 1992 година гимназията приема името " Йоан Екзарх “, а от 1994 година е езикова гимназия. През 2003 година става първото българско общинско учебно заведение, удостоено с ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИКОВ ЗНАК  за новаторски способи на образование по непознати езици, присъден от Европейската комисия по обучение и просвета.

Днес в ГПЧЕ " Йоан Екзарх “ се образоват 925 възпитаници от 62 висококвалифицирани учители, в това число и учители чужденци по британски, немски и френски език. Използват се разнородни модерни способи на образование, нови технологии и модели за връзка. Гимназията е Център за езикови пълномощия по немски език към посолството на ФРГермания, упълномощен изпитен център на Pearson Test of English, член на Общността на Pearson Longman училищата в България и на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България. През последните години е измежду най-хубавите учебни заведения в България по резултати от ДЗИ.

Възпитаници на гимназията са лауреати на влиятелни национални и интернационалните състезания и надпревари освен в региона на чуждоезиковото образование, само че и по български език и литература, физика и астрономия, математическа филология, философия, спорт и други. 

В чест на годишнината и водени от концепцията, че човек споделя съпричастността, уважението  и близостта си с хората когато подарява,   учебната общественост на ГПЧЕ " Йоан Екзарх “ реши да показа насладата и гордостта от постигнатото като сътвори и подари положително под надслова " От сърцето на Пета! 65+ метода да бъдем по-добри! “. Добри каузи, отправени към съученици, учители, родители, хора непознати, само че в потребност или просто, с цел да бъдат зарадвани и почетени. Израз на традициите, одобрени в " Семейството на Пета “, както с обич назовават себе си хората от разнообразни генерации и географски точки на света, обединени в възприятието си на принадлежност към известно известната Пета езикова гимназия.

Днес, в чест на празника, от двора на учебното заведение полетяха 65 балона, всеки от които понесе обръщение от провеждащите се начинания, изразявайки стремежа и желанието на учениците от гимназията да са знаещи и можещи, положителни хора и почтени ученици на ГПЧЕ “Йоан Екзарх "!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР