На 11 февруари, почти две седмици преди пълномащабното руско нахлуване,

...
На 11 февруари, почти две седмици преди пълномащабното руско нахлуване,
Коментари Харесай

Какво са си казали Шойгу и британският министър на отбраната 14 дни преди войната в Украйна?

На 11 февруари, съвсем две седмици преди пълномащабното съветско навлизане, английският министър на защитата Бен Уолъс организира диалози с съветския си сътрудник Сергей Шойгу за вероятните странични резултати от сходен боен сюжет. Това оповестява The Washington Post и споделя детайлности от непубликуван до момента диалог, представени от УНИАН.

В материала се споделя, че Уолъс по време на визитата си е желал още веднъж да попита дали има място да преговорят по настояванията на Путин по отношение на разширение на НАТО и активността на алианса в Източна Европа. Шойгу обаче не посочил " никакъв интерес към тематиката ".

Тогава английският министър предизвестил сътрудника си, че Русия ще срещне гневна опозиция, в случай че въпреки всичко е решила да нахлуе в Украйна, на което Шойгу отговори, че „ Руската федерация и Украйна са една страна “, а „ майка му е украинка “. Той обаче уверил английския си колежа, че не възнамеряват да разпалват война.

В отговор на предизвестието на Уолъс за бъдещи наказания и какъв брой вреди могат да причинят на страната му, в случай че се стигне до боен конфликт, Шойгу го уверил, че „ руснаците могат да страдат както никой различен народ “ и добавил, че не могат повече да „ понасят това, което става в западната траектория на Украйна “.

Шойгу ме погледна в очите и сподели: „ Ние не планираме да нахлуваме в Украйна “, спомня си Уолъс. Това демонстрира какъв брой лъжливи са руснаците, пишат създателите на материала.

Превод: Fautor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР