На 11 април, четвъртък, президентът Румен Радев ще посети Вилнюс

...
На 11 април, четвъртък, президентът Румен Радев ще посети Вилнюс
Коментари Харесай

Румен Радев ще участва в Срещата на върха на Инициативата Три морета

На 11 април, четвъртък, президентът Румен Радев ще посети Вилнюс за присъединяване в деветата Среща на върха на Инициативата „ Три морета “.

Домакин на събитието е президентът на Литва - Гитанас Науседа, който ще посрещне ръководителите на делегации, участващи във форума.

Инициативата „ Три морета “ сплотява 13 страни от Европейски Съюз - България, Австрия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Чешката република, Гърция. Стратегически сътрудници на Инициативата са Германия, Европейската комисия и Съединени американски щати, и Япония, а Молдова и Укрйн са със статут на асоциирани страни участнички.

Основна цел на самодейността, стартирана като президентски формат през 2015 година от президентите на Полша и Хърватия, е насърчаването на прагматично съдействие посредством съответни планове за възстановяване на инфраструктурната съгласуваност в енергийния, транспортния и цифровия бранш.
България е измежду първите страни, включили се към Инициативата „ Три морета “ през 2016 година, а през 2021 г.държавният глава Румен Радев беше хазаин на Срещата на върха в София.

Паралелно на Срещата на високо ниво във Вилнюс ще се състои и бизнес конгрес с присъединяване на български компании.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР