На 100-ия ден от войната в Украйна, Марина Овсяникова, бивш

...
На 100-ия ден от войната в Украйна, Марина Овсяникова, бивш
Коментари Харесай

Затворени хотели и хора, живеещи в страх: Това видя в „родната си Одеса Овсяникова

На 100-ия ден от войната в Украйна, Марина Овсяникова, някогашен редактор на съветския канал Първи, а в този момент на свободна процедура в немския вестник Die Welt, посети родния си град Одеса. Междувременно жителите на Одеса не бяха доста удовлетворени от визитата й.

Овсяникова показа усещанията си от Одеса във Facebook. В същото време съгласно украинците нейната визия за военното състояние в града е, меко казано, изкривена.

„ Родната Одеса ме посрещна с празни хотели и минирани плажове. Плуването е неразрешено. Руските военни кораби непрестанно бомбардират града от морето. Никой не може да планува къде ще падне идващият снаряд. Цялата вяра е единствено за съвършена система за противовъздушна защита. Но от време на време не избавя... Милионният град е празен. Почти половината от жителите му са напуснали. Останалите живеят в непрекъснат боязън ", написа Овсяникова.

Освен това тя приказва за следствията от „ идването “ на съветски ракети в Одеса и загатна за акцията покрай съветското консулство, чиято ограда украинците боядисаха с черна багра.

Говорителят на Одеската регионална военна администрация Сергей Братчук остави къс, само че сбит коментар по този въпрос:

" Това е. Московската низост продължава да обикаля Украйна. Този път тя пристигна в своята " родна Одеса ".

И, както се оказа, представителят на OVA не беше единственият, който реагира отрицателно на идването на някогашен чиновник на агитационен ефирен канал. По-специално на Овсяникова беше напомнено, че е разпространявала подправена агитация от към 10 години. Някои непосредствено я посъветваха да следва съветския транспортен съд, други попитаха за какво е „ видяла светлината “ толкоз късно, а трети имаха въпроси към СБУ кой и за какво пусна тази дама в Украйна.

Ето единствено няколко от мненията:



През март тази година Марина Овсяникова сложи самобитен „ театър “ по Първи канал, като се появи в ефира на новинарско известие с афиш, в който заявява измамата на съветските медии и апел за прекъсване на войната. След " акцията " Овсяникова е уволнена. По-късно тя записа видеообръщение, в което се разкайва за пропагандата и осъжда съветската инвазия в Украйна.



Скоро Овсяникова стана сътрудник на свободна процедура за немското издание Die Welt, от чието име, явно, тя е посетила Одеса. В края на май някогашният пропагандист получи премията „ Вацлав Хавел “ за правата на индивида.



Показателно е, че малко след митинга по Първи канал Овсяникова към този момент съобщи в изявление за европейци, че за войната против Украйна е отговорен само Путин, до момента в който елементарните руснаци „ страдат от глобите “.

В началото на юни Марина Овсяникова беше добавена към базата данни на уеб страницата Peacemaker за „ присъединяване в информационно-пропагандните специфични интервенции на Кремъл, ориентирани към унищожаване на санкционния напън върху Русия “.

Прави усещане, че преди визитата си в Одеса, Овсяникова планираше да даде конференция в Киев, на която щеше да опише по какъв начин Русия организира агитация против Украйна, само че заради „ негативен публичен митинг “ това събитие трябваше да бъде анулирано.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР