На 100-годишнината от болшевишката революция, довела до създаването на Съветския

...
На 100-годишнината от болшевишката революция, довела до създаването на Съветския
Коментари Харесай

Лидерът на руската Комунистическа партия обяви, че има подкрепа да се кандидатира за президент

На 100-годишнината от болшевишката гражданска война, довела до основаването на Съветския съюз водачът на съветската Комунистическа партия Генадий Зюганов разгласи, че има поддръжката на всички партийни структури да се кандидатира за президент на Русия. Това обаче ще стане факт на конгрес на комунистите през декември. 
Около 5 000 съпартийци на Зюганов със свои съидейници от няколко континента означиха навършването на цялостен век от Великата октомврийска социалистическа гражданска война с марш в Москва. 
Участниците носеха портрети на Ленин и Сталин, както и транспаранти с ликовете на задгранични социалистически водачи, в това число на някогашния либийски деспот Муамар Кадафи .
За президентските избори през март следващата година към този момент се кандидатираха националистът Владимир Жириновски , телевизионна водеща и журналистка. Владимир Путин още не е удостоверил, че желае още един мандат в Кремъл. Той знаково отсъстваше през днешния ден от Червения площад, където имаше възстановка на парада от 7 ноември 1941 година, когато воините от Червената войска са се отправили да бранят Москва от армията на Третия райх, стигнали тогава до подстъпите на руската столица.
Говорителят на Путин - Дмитрий Песков , съобщи, че днешният 7 ноември е бил елементарен работен ден за президента и той е имал няколко срещи в Кремъл. В редките си мнения по тематиката за Октомврийската гражданска война Путин съобщи предишния месец, че по-добре е било тя да не се случва поради спорните резултати от нея.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР