На 10 юни сме изпратили поредното писмо за необходимите документи

...
На 10 юни сме изпратили поредното писмо за необходимите документи
Коментари Харесай

Ако машината за гласуване се повреди, няма да може да се замени с нова

На 10 юни сме изпратили следващото писмо за нужните документи и най-много страната да може да употребява софтуерът. Не са предадени всички кодове. Това изясни Росица Матева от Централната изборна комисия (ЦИК) във връзка неразбирателството с компанията снабдител на машините за гласоподаване „ Сирела Норма “. Преговорите не престават и през днешния ден.
 ЦИК не е съгласна да заплати повече пари на компанията. Обществената поръчка е 36 милиона лв. без Данък добавена стойност. Пред БТВ обаче Матева сподели, че „ Сиела Норма “ желае повече.
 ЦИК поръчва машините за вота по процедура без авансово съобщение ЦИК поръчва машините за вота по процедура без авансово съобщение
ЦИК ще употребява процедурата " договаряне без авансово съобщение ", с цел да получи спомагателните машини за гласоподаване на изборите на 1...
 „ Ако останем с 9600 машини, ще организираме изборите с тях “, съобщи тя.
Матева изясни, че се водят договаряния със „ Смартматик “ за нужните машини за идния предварителен избор на 11 юли. Около 9400 изборни секции у нас би трябвало да бъдат снабдени с устройството за гласоподаване, а в чужбина - 242 са секциите. ЦИК обаче има предпочитание да достави някои от секциите в България с повече машини, с цел да е по-улеснено гласуването.
" Трудно ще бъде да се конфигурира нова машина. В тези случаи ще се мине на хартиени бюлетини ", съобщи Матева.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР