На 10 януари 2022 г. Националната лозаро-винарска камара и "Спиритс

...
На 10 януари 2022 г. Националната лозаро-винарска камара и "Спиритс
Коментари Харесай

Всеки етикет на алкохолна напитка ще показва калоричното съдържание

На 10 януари 2022 година Националната лозаро-винарска камара и "Спиритс България " ще подпишат меморандум за съгласие на всеки етикет на алкохолна напитка да има информация за калоричното наличие. На особено основан интернет уебсайт ще бъде оповестена подробна информация за 47 категории питиета – от какви първични материали се вършат, какъв брой калории съдържат, кое е неразрешено и разрешено при производството им. Това разгласи пред Bloomberg TV Bulgaria Ралица Скорчева, ръководител на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни питиета ( "Спиритс България ").

"Всички желаеме да знаем какво консумираме и сме обърнати към здравословен метод на живот. Алкохолната промишленост желае да бъде транспарантна... Нито един от дестилираните ни алкохоли, които най-вече консумираме, не съдържа въглехидрати, мазнини, захари, сол ", уточни тя

В коментар за промишлеността през тази година, Скорчева съобщи, че покупките от магазините са били главен мотор, като клиентите са почнали да отделят по-големи суми за обичаните си питиета. Тя регистрира, че по отношение на предходната година се е нараснала потреблението в заведенията за хранене, само че не и в питейни заведения, което съгласно нея се дължи на пандемичните ограничавания, само че и поради промени в навиците на потребителите.

Председателят на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни питиета разяснява, че алкохолната промишленост последва потребителите в интернет по време на затварянията, само че употребява онлайн пространството най-вече като имиджов канал за ексцентрични артикули и друга информация.
Скорчева обаче акцентира, че електронната търговия на спиртни питиета в България е по-малка от един % като размер. "Мисля че сме един от доста дребното пазари, където електронната търговия не е лишила целия размер на затворените заведения ", е мнението на специалиста.

Това съгласно Скорчева се дължи на спецификата на българския пазар с лесния достъп до алкохол в най-различни магазини.

По предварителни данни, през 2021 година са били продадени 76 милиона литра спиртни дестилирани питиета, като секторът се приготвя за по-тежки условия през идната година.

„ Заради повишаването и дефицита на индустриални първични материали – като ечемик, царевица, ръж - през 2022 година ще имаме по малко количества по магазините, те ще идват по-бавно и ще има покачване на цените при избрани артикули ", предвижда Скорчева.

Тя осведоми, че се следи сериозен дефицит на стъкло за бутилки, тапи, етикети, и хартия и кашони за опаковки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР