На 10 септември 2021 г., след извършена оценка от Европейската

...
На 10 септември 2021 г., след извършена оценка от Европейската
Коментари Харесай

МЗ: Срокът на иРНК ваксината Комирнати е удължен на 9 месеца

На 10 септември 2021 година, след осъществена оценка от Европейската организация по медикаментите, в Европейския съюз беше утвърден нов период на валидност за при условия на предпазване при свръхниска температура, оповестиха от Единния информативен портал за COVID-19.

Продуктовата информация за иРНК имунизацията против ковид за лица над 12-годишна възраст е обновена с новия период на валидност за замразен флакон. Този период е продължен от 6 месеца на 9 месеца. Условията на предпазване остават непроменени (‑90°C до ‑60°C).
 Южноафриканският ковид понижава имунния отговор на имунизацията Комирнати, само че не го преодолява Южноафриканският ковид понижава имунния отговор на имунизацията " Комирнати ", само че не го преодолява
Учени от Съединени американски щати са открили, че разновидността на ковид, открит за първи път в Южна Африка, понижава имунния отговор на организма с 2/3...

Това 3-месечно удължение на периода на валидност се отнася за флакони, създадени след датата на утвърждение на смяната като същото 3-месечно удължение на периода на валидност може да се ползва ретроспективно за флакони, създадени преди датата на утвърждение на смяната.

Опаковките с отпечатан период на валидност върху етикета от юни 2021 до март 2022 могат да продължат да се употребяват до 3 месеца след отпечатания период на валидност, в случай че са били спазени утвърдените условия на предпазване при ‑90°C до ‑60°C. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР