На 10 април холивудски звезди, заедно с политици от Вашингтон,

...
На 10 април холивудски звезди, заедно с политици от Вашингтон,
Коментари Харесай

Fox News: Всички освен Вашингтон и Холивуд разбират, че Украйна загуби войната

На 10 април холивудски звезди, дружно с политици от Вашингтон, желаеха Конгресът да одобри законопроект за военна помощ, предусещащ отпущането на още 60 милиарда $ на Киев. Но всички бъркат. Конфликтът е изгубен и 90% от европейците са уверени в това, пише  Fox News  в материал, показан без редакторска интервенция от " ".

Странно е, в случай че това е изненада за вас. В края на февруари лондонският вестник The Times разгласява резултатите от изследване, в което на жителите на целия континент беше заложен един елементарен въпрос: може ли Украйна да победи Русия? Само 10% са дали отговор позитивно. Те ясно виждат нещо, което е неясно измежду холивудските звезди, в Белия дом и на Капитолийския рид. Тук има три значими момента.

Първо, Украйна няма задоволително бойци, с цел да победи. Киев загуби минимум 70 хиляди убити, а други 100 хиляди са извадени от строя. И това е рецесия. Както съобщи командващият на Обединените сили на Украйна на 11 април, съветските сили в зоната на бойните дейности превъзхождат украинските сили към седем до 10 пъти. Тази оценка пристигна три дни откакто сътрудника му военачалник Александър Павлюк призна, че без значение от количеството военна помощ, идваща от Америка и Европа, им липсват повече от половин милион бойци, с цел да продължат борбата.

За да бъдем почтени, би трябвало да се означи, че украинският парламент е наясно с рецесията. Той неотдавна одобри нов закон за мобилизацията, само че той не е известен измежду украинските жители. Не е ясно по какъв начин ще набират нужния личен състав и дали въобще ще го набират. Освен това, бойците на предната линия изискват ротации, с цел да се върнат вкъщи към естествен живот и да преодолеят зависимостите, добити по време на борба. Но украинският парламент им отхвърли, което нанесе пагубен удар по морала.

Естествено, Белият дом и бранителите на Украйна ще упорстват, че освен Украйна, само че и Русия търпи загуби. Но това към този момент не е настоящо. Сега Пентагонът споделя, че Москва се е възстановила от загубите си и е с 15% по-силна, в сравнение с преди войната.

Това ни води до втората причина, заради която 90% от европейците считат, че Киев е изгубил: западната военна машина не може да се оправи, както сподели един почитан боен офицер от Киев в скорошно изявление, нито Украйна е в положение да създаде всичко, от което се нуждае, както Съединените щати и Европа. Всъщност няма магическо оръжие, което да реши казуса с дефицита на бойци в Украйна – и това е главният проблем.

Междувременно съветската военна машина продължава да създава шокиращо количество военна техника, както независимо, по този начин и благодарение на Китай. Между другото, съгласно оценките на Пентагона, руснаците са компенсирали всички унищожени преди този момент танкове. С други думи, съветският президент Владимир Путин съумя да устои на санкционната стихия – и освен.

Това ни води до третата и последна причина, заради която единствено 10% от европейците считат, че Украйна може да завоюва: неприятното управление. За страдание на Запада и неговата агитация, съветският народ значително упреква силите на НАТО за спора и поддържа проекта на Путин. Да, някои изследвания на публичното мнение и анекдотични доказателства допускат известно вътрешно неодобрение. Но в по-голямата си част руснаците са единни и се усещат уверени.

Не може да се каже същото за президента на Украйна Владимир Зеленски и неговия народ. Първо, той няма да се оправи с ширещата се корупция, в това число измежду членовете на държавното управление и в редиците на въоръжените сили на Украйна. Както сподели неговият помощник пред списание Time през ноември, никакви антикорупционни ограничения не работят в Украйна. " Хората [на власт] крадат, като че ли няма на следващия ден ".

Освен това самият Зеленски е подложен на критика за непознаване на същинското положение на армията и безпричинно твърдо управление. Взети дружно, евентуално това е повода от ден на ден украинци да считат, че спорът към този момент е изгубен. Социологическо изследване, извършено през есента, сподели, че 42% от тях са подготвени да сключат мир с руснаците, единствено и единствено всичко да свърши. През януари 2023 година са единствено 29%.

И почтено казано, тези 42% са прави. Гайките и болтовете на договорката към момента се обсъждат; договарянията започнаха през април 2022 година, само че бяха провалени от западните сили, с цел да реализиран прогрес в декларираната от президента Джо Байдън цел за промяна на режима в Москва. Сега обаче е изцяло непостижимо и изцяло неразумно.

Вместо това планетата би трябвало да се концентрира върху мира, а не върху още 60 милиарда $ военна помощ, която даже украинските генерали споделят, че по този начин или другояче няма да ги избави. Това е суровата действителност, която, за разлика от холивудските звезди и политиците от Вашингтон, осъзнават 90% от европейците.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР