На 1 юни bTV празнува 23 години от своето създаване.

...
На 1 юни bTV празнува 23 години от своето създаване.
Коментари Харесай

На 1 юни bTV празнува 23 г.: Бесте Сабри, Иван Георгиев и Росен Цветков - за предизвикателствата и радостта в професията

На 1 юни bTV чества 23 години от своето основаване. В последния месец bTV Media Group получи редица оценки като водач в своята обществена и управническа политика. Групата вкара първа в медийната промишленост у нас зелени практики при основаване на телевизионна продукция (т. нар. грийн филминг), както и постанова сполучливо нововъведения като системата за интерактивност на наличието с телевизионния фен Holler.

Най-важна е оценката на аудиторията в България – през пролетния ефирен сезон bTV регистрира по-висок аудиторен дял и по-висок междинен брой фенове в новинарските и публицистични блокове и излъчвания (All, 4+, източник GARB). От началото на годината неповторимите консуматори на всички цифрови платформи в портфолиото на bTV Media Group са нарастнали с 19%. Броят на прегледаните страници на всички уеб сайтове взети дружно, също бележи растеж от 29% от началото на календарната година – съгласно данни на Gemius.

Благодарим на всички наши фенове за доверието и за това, че сме дружно. И несъмнено, цветущ празник на всички деца!

В „ Тази заран “ гостуваха репортерите и водещи на вести Бесте Сабри и Иван Георгиев и продуцентът Росен Цветков.

„ Постъпих като стажант в bTV през декември 2020 година в разграра на пандемията от COVID-19 у нас. Поради това при започване на кариерата си започнах да се занимавам със здравни и обществени тематики. След това пътят ме води на разнообразни места по отношение на „ bTV Репортерите “. Разказахме много истории на феновете в разнообразни сфери “, показа Бесте Сабри.

 

От 27 май репортерът ще води късите излъчвания в събота и неделя

 

 „ Откакто се помня, желая да се занимавам с това, което върша, само че по-осъзнато – може би след гимназията “, сподели още тя, а в ефир бе показана фотография на Бесте като дете, на която е прегърнала остарял тв приемник. Интересното е, че на него се вижда логото на bTV.

 

Репортерът на bTV Новините стана „ Мис ефирен сексапил “

В „ Тази заран “ бяха показани и фрагменти от първата жива връзка на репортера и водещият на новините Иван Георгиев, която е от Летище София и пред 16-17 години.

„ Беше преди празници и направихме директно включване, в което показвахме по какъв начин българите се прибират от целия свят, с цел да честват вкъщи със фамилиите си. Притеснението беше голямо. Тогава нямах и слушалки и продуцентът Валерия Чанкова ми даде нейните “, описа Иван.

Две българки на място - Деница и Жана, са се погрижили за екипа на малкия екран, макар сполетялата ги покруса

Продуцентът Росен Цветков описа за репортажите, които е правил през годините. Той показа, че е с оператора Любо Кацаров е трябвало да оставят телефоните си за 24 часа по време на командировка, при която са снимали „ престъпни герои “.

„ Тогава оставихме автомобила си в едно обитаемо място и се качихме в колата на непознати, които ни откараха до друго обитаемо място. За 24 часа околните ни и сътрудниците в малкия екран не знаеха какво се случва с нас. Бяхме в една къща за репортажа, от която не знаехме дали ще излезем жив. Усещам поддръжката на сътрудниците и знам къде да спра. Рисковете се одобряват до там, докъдето можеш да си го позволиш “, изясни Цветков.

Репортерът на bTV Новините в изявление пред младежката общественост на българите приключили в чужбина - Тук-Там

Иван Георгиев показа, че при репортажите си от „ горещи точки “ по света в никакъв случай не е имало обстановка, в която да изиска да се отдаде на страстите и болката.

„ Един от огромните уроци, които ще останат, е, че корупцията убива “, сподели още той

„ Нас на тези места ни води професионалният ангажимент. Обикновено има отмалялост и напрежение. Прави ни държи обаче обичта към специалността и чистият адреналин, който ти разрешава да не спиш една седмица и да бъдеш най-хубавата версия на себе си при всяко включване в ефир. Усещането, че си заобиколен от съидейници, също е извънредно значимо “, сподели още той.

" Постоянството в нашата специалност е доста значимо - да не се отказваш ", сподели Росен Цветкова.

Как ще се развият събитията, зависи от ориста на Доналд Тръмп в Републиканската партия, счита журналистът на bTV

Бесте Сабри си пожелава повече положителни вести и повече усмивки първоначално и края на емисията, както и постбланк с нещо положително за утрешния ден или за след няколко часа.

Тя беше връчена от сътрудника Радина Червенова

Иван Георгиев пожела на сътрудниците си да са здрави и да не не помнят, че единственият капитал, който имат като публицисти и доверието на публиката.

Росен Цветков пожела въодушевени и неспиращо развиване.

Какво още споделиха Бесте Сабри, Иван Георгиев и Росен Цветков – чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР