На 1 юли ще влезе в сила ново прекратяване на

...
На 1 юли ще влезе в сила ново прекратяване на
Коментари Харесай

Украйна и сепаратистите сключват ново примирие, влиза в сила в неделя

На 1 юли ще влезе в действие ново преустановяване на огъня сред украинската войска и сепаратистите , предадоха Франс прес и ТАСС, цитирайки известие на Контактната група за Източна Украйна.

Поради началото на сезона на събиране на реколтата Контактната група удостоверява цялостната поддръжка на страните в спора за преустановяване на огъня за неустановен период. То влиза в действие на 1 юли, заяви във Facebook Дарка Олифер, говорителка на специфичния делегат на украинското държавно управление. Новото помирение ще разреши удължаването на примирието, въведен на 30 март във връзка Великден, отбелязва Агенция Франс Прес.

Наблюдателите на ОССЕ оповестиха, че през вчерашния ден в Донбас са били регистрирани повече нарушавания на прекратяването на огъня, в сравнение с предходния ден. Днес един украински боец беше погубен и двама други ранени при конфликти с проруски бунтовници покрай фронтовата линия, оповестява украинската войска.

Конфликтът сред проруските сепаратисти и украинската войска стартира през 2014 година и лиши живота на над 10 000 души. През 2015 година в Минск бяха подписани мирни съглашения и бяха въведени голям брой примирия, понижили доста броя на конфликтите, само че деянията на принуждение остават постоянно събитие.

Политическата част на споразуменията от Минск не е изпълнена, като и д вете страни отхвърлят да носят отговорност за това, отбелязва Агенция Франс Прес.-->
Политическият представител на Русия в Контактната група Борис Гризлов съобщи, че връщането към въпроса за политическото споразумяване на спора в Донбас остава приоритет в работата на Контактната група. Според него няма рационални аргументи за неизпълнението на ограниченията, планувани в съглашението от Минск, оповестява ТАСС.

" Само цялостното и поредно осъществяване на съглашението от Минск може да донесе сигурност и икономическо възобновяване на Донбас ", акцентира Гризлов.

Страните не съумяха да се спогодят по текста на декларация, осъждаща изтезанията на мирни жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР