На 1-ви юни (четвъртък), от 17:30 ч.,ДуоАРТИХАРМОНИЯ ще представи за

...
На 1-ви юни (четвъртък), от 17:30 ч.,ДуоАРТИХАРМОНИЯ ще представи за
Коментари Харесай

Дуо Артихармония гостува в Плевен на 1-ви юни в ХГ Дарение Колекция Светлин Русев

На 1-ви юни (четвъртък), от 17:30 ч.,Дуо " АРТИХАРМОНИЯ " ще показа за феновете на класическата музика вПлевен концерт, отдаден натворчеството на Шуберт.

Публиката ще има опция дачуе Соната № 2 от първия цикъл на композитора за пиано и цигулка в ла минор, написана едвам на 19 годишна възраст и Фантазията в До мажор - създание от последната година на живота му.

Концертът ще се организира измежду красивите картини на маестро Светлин Русев вХудожествена изложба Дарение " Колекция Светлин Русев " в Плевен.

Организатор на събитието е Читалище ЛИК-Плевен.

ДУО АРТИХАРМОНИЯ е учредено през 2018 година в следствие от житейската и артистична среща сред Татяна Майони и Евгени Ноев Николов. Любовта към музицирането и взаимният живот ги въодушевяват да търсят непрестанно нови стратегии и подиуми за изява, като дуо и в по-разширени обединения с концерти в страната и в чужбина.

Евгени Николов Ноев -цигулка е роден в София през 1972 година в семейство на музиканти. Започва да свири на цигулка в ранна възраст и приключва НМУ „ Л. Пипков “ в класа на проф. Евелина Арабаджиева. Продължава образованието си в НМА „ П. Владигеров “ при проф. Петър Христосков, където придобива бакалавърска и магистърска степен. Посещава майсторски класове при известния възпитател Ифра Нийман. Лауреат е на голям брой национални и интернационалните състезания.
Между 2004 и 2008 година концертира в Европа с Камерен отбор Кьолн, с който изнася десетки концерти и като солист.
През годините е бил концертмайстор на оркестъра на Националния музикален спектакъл „ Ст. Македонски “, на Симфонията София, на голям брой Фестивални оркестри, а от 2009 година е част от камерен отбор „ Софийски солисти “. От 2008 година води клас по цигулка в НМУ „ Любомир Пипков “ – София. Евгени записва и свири интензивно като солист и камерен реализатор, а от 2021 година се изявява и като виолист на концертният подиум.

Пианистката Татяна Майони е родена в Рим, Италия, в семейство на музиканти. Като дребна стартира да свири на цигулка, преди да избере пианото. Музикалното и обучение се развива сред Италия, Израел и България, при педагозите Пнина Залцман, Константин Богино, Мая Самарджиева и проф. Димо Димов. Дипломира се със компетентност „ Пиано “ в консерваторията,,О. Респиги``, Латина, Италия с най висока оценка и отличие. Във Флоренция придобива втора магистърска степен,,Клавесин`` в класа на изтъкнатата италианската клавесинистка Анна Мария Пернафели.
В НМА " ПанчоВладигеров “ приключва магистратура,,Мениджмънт на музикалните индустрии``, а сега е докторант в СУ " Св. КлиментОхридски``.
През годините, Татяна се е изявявала като солист и в разнообразни камерни ансамбли в България и чужбина. От 2019 година води клас по наложително пиано в НМУ,,Л. Пипков``.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР