На 1 март детският научен център Музейко ще се превърне

...
На 1 март детският научен център Музейко ще се превърне
Коментари Харесай

Екзотични риби плуват в "Музейко"

На 1 март детският теоретичен център " Музейко " ще се трансформира в изследователска подводница и ще се спусне към морското дъно, с цел да могат посетителите му да видят със личните си очи едни от неговите най-впечатляващи жители - рибите.

В подводното премеждие може да се включи всеки, който в миналото е мечтал да бъде водолаз, морски зоолог, просто фен на пъстрите коралови рифове..., а за какво не и морски корсар. Всички пасажери на " Наутилус " в " Музейко " ще могат да се снимат с колоритните " живи съкровища " и да употребяват разнообразни занимателни акценти, които да ги отведат в подводните дълбини.

 Екзотични риби плуват в
© Музейко

Временната галерия " Подводен свят " включва над 50 типа екзотични риби в над 20 аквариума, измежду които риба-въже, китайски император, растителноядна пираня, риба-лъв, тетраодон фахака и доста други. Най-едрите измежду тях са риба чига и червеноопашат сом, дълъг повече от метър, а най-малките са от типовете червен неон, достигащи до 3 см и риба-клоун с дължина до 5–8 см. Рибата балон е измежду най-редките експонати в изложбата.

Посетителите ще видят и Periophthalmus papilio ( " скачаща риба " ) и Ambystoma ( " рибата с крайници " ), които са измежду най-необичайните водни жители.

 Екзотични риби плуват в
© Музейко

През двата месеца, до момента в който трае изложбата, ще има доста спомагателни интензивности като игри с децата на място, арт ателиета за дребни и огромни риби, риби на щипка, хартиени маски-риби. Ще гостуват професионални водолази, плувци и морски експерти.

" Подводен свят " се осъществя със съдействието на Община Бургас и с помощта на поддръжката от телевизионния канал National Geographic и " Софийска вода " АД.

 Екзотични риби плуват в
© Музейко
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР