На 1 февруари изтичат още над 226 000 годишни електронни

...
На 1 февруари изтичат още над 226 000 годишни електронни
Коментари Харесай

Онлайн закупуването на електронни винетки е новата тенденция през 2021

На 1 февруари изтичат още над 226 000 годишни електронни винетки, а подновяването им става бързо и комфортно на онлайн платформите и

Онлайн заплащането на електронни винетки за леките коли през тази година стана все по-предпочитан вид, спрямо 2019 година, когато бяха въведени и закупувани главно от пунктове за продажба. Годишните винетки, множеството от които бяха с годност до края на януари, все по-масово се възобновяват на тол платформите Vinetki.bg и, както и посредством мобилното приложение TollPass, чиито клиенти получават авансово е-мейл с съобщение за датата на приключването им.

В първите дни на месец февруари изтичат още над 226 000 годишни електронни винетки, купени предходната година от другите канали за продажба и онлайн подновяването им е улеснение за притежателите на леки коли, което пести време и старания. Заплащането на пътната такса в Интернет става в границите на две минути, а активацията е в действително време за най-много 15 секунди, за всички пътни транспортни средства под 3.5 тона. Нова винетка може да се закупи до 30 дни преди датата, от която желаеме да бъде годна, с което може да се избегне вероятно пътешестване без винетка.
COVID-19 сътвори нови потребителски модели, като услугите без посещаване на физически обект са безвредни и заради това по-търсени. Повишената сигурност на онлайн заплащанията с банкови карти и въведените нови способи за потвърждаването им също подтиква онлайн продажбите през последните месеци.
„ Интелигентни трафик системи " (ИТС) сътвори първата си онлайн платформа Vinetki.bg за продажба на електронни винетки преди две години, само че при започване на 2021 година се демонстрира отчетлива наклонност за увеличение на онлайн продажбите.

В същото време се уголемява мрежата от търговски обекти и канали за покупка, като електронни винетки могат да се закупят на територията на цялата страна от партньорската мрежа на ИТС - А1 България, EasyPay, Български пощи, сервизи Тахо Венци, както и в бензиностанциите OMV, EKO, Rompetrol, Gazprom, Круиз, Benita, а от скоро и в приложението за мобилно банкиране на ОББ.
„ Интелигентни трафик системи " AД е първият регистриран снабдител на услуги за електронно таксуване на пътни такси и формален сътрудник на Агенция „ Пътна инфраструктура ", който още през 2019 година сътвори стандарт за онлайн закупуването на електронни винетки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР