На 1 април 2018 г. канадският премиер Джъстин Трюдо въведе

...
На 1 април 2018 г. канадският премиер Джъстин Трюдо въведе
Коментари Харесай

Унищожаване на фермите в Канада, тежки въглеродни данъци и зелен терор

На 1 април 2018 година канадският министър председател Джъстин Трюдо вкара национална минимална цена на въглерод от 15 канадски $ на звук, която ще се усилва до 170 $ на звук до 2030 година Миналия месец той добави втори налог върху въглерода, който съгласно Канадската федерация на данъкоплатците ще „ изисква производителите да понижат въглеродното наличие на горивата си или да се принудят да вземат заеми. “

Тези два налога върху въглерода ще костват на междинното семейство повече от 2,000 $ годишно, съгласно личните калкулации на канадското държавно управление.

Същият репортаж отбелязва, че налозите ще обиден " непропорционално ниски и междинни приходи ", " самотни майки " и " възрастни с закрепен приход. "

Ако Банката на Канада в действителност издаде " цифрова валута ", Трюдо ще има още един инструмент разполагаем. С цифровата валута на централната банка той би могъл да постанова наказателни налози върху, да вземем за пример, месото с едно просто придвижване, до момента в който алгоритмично субсидира други възможности на месото като лабораторно създадено месо или, по какъв начин да не го загатна - инсекти. Всичко в името на понижаване на въглерода.

Човек би трябвало да се пита, дали акцентът върху данъчното облагане на въглерода е извънредно за понижаване на въглеродните излъчвания? Или има по-дълбок, по-зловещ проект в деяние? Ричард Линдзен, който служи като професор по метеорология в Разузнавателна служба на Турция (Масачузецки софтуерен институт) повече от 30 години, сподели:

" Контролирането на въглерода е фантазия за бюрократа. Ако контролирате въглерода, контролирате живота. "

Очарователната част е, че даже и Трюдо да наложи стотици нови налози върху въглерода, всичко ще бъде на вятъра. Климатичните промени са безразлични към границите, и скромното население на Канада от 40 милиона души няма по какъв начин да повлияе на световния баланс.

Ако Канада беше китайска провинция, тя би заемала 16-о място по население след Гуандун (127 милиона), Шандонг (102 милиона), Хенан (99 милиона) и още тринадесет други. Въглищата са главен източник на сила в Китай.

" Собствените излъчвания на Канада не са задоволително огромни, с цел да окажат материално влияние върху климатичните промени ", признава личната парламентарна бюджетна работа на Трюдо, поради увеличените излъчвания от разрастващите се страни.

Как може канадски фермер да мечтае да се конкурира с американски фермер? Вземете за образец Северна Дакота, която споделя граница с провинция Саскачуан. Какъв е тласъкът за агробизнес да влага в Саскачуан, когато може да кара 30 минути на юг и да избегне солидния налог върху въглерода?

Това се отразява в капиталовите резултати. Канадските вложения в бизнеса на служащ бяха 14,687 $ през 2021 година, спрямо 26,751 $ в Съединените щати.

" Моите съперници на юг от мен в Съединените щати не заплащат този [въглероден] налог, тъй че в този момент моите разноски се усилват и нямам опция ", споделя Джеф Барлоу, фермер, отглеждащ царевица, пшеница и соя в Онтарио.

" Като ме санкционират, нямам различен избор с изключение на да бъда осъден ", прибавя той.

" Ако натиснете фермерите против стената без игрово пространство, не знам къде ще приключи това ", предизвестява Гунтер Йохум, президент на Западноканадската асоциация на производителите на пшеница.

" Просто погледнете какво се случва в Европа, в Нидерландия. На тях към този момент им е пристигнало до гуша от това. "

Предстоящото десетилетие ще носи обилни промени в селскостопанската индустрия на Канада. От 2001 година насам броят на фермерите под 55 години внезапно понижа с 54 %.

Прогнозира се, че над 40 % от фермерите в страната ще се пенсионират през идващото десетилетие, като две трети от тях нямат формален проект за завещание. Тежка потиснатост обгръща промишлеността, защото канадските фермери понижават, са депресирани и облагани с високи налози.

Обърнах се към Жонатан Педно, заместник-председател на Зелената партия на Канада, с цел да схвана противоположната позиция. Той ми сподели:

" Климатичната рецесия към този момент е тук и към този момент има влияние върху доста селскостопански общности в страната ни. Недостигът на вода и загубите на годишна продукция стават все по-чести ".

" Междувременно някои от културите ни се борят да се оправят с измененията в растежните сезони, без да загатваме рискови климатични феномени и мигриращи вредители и заболявания. Това са съществуващи провокации за фермерите и нашата селскостопанска система ", съобщи той.

" В този подтекст същинската конкуренция е по-малко обвързвана с непознатите пазари, които не ползват способи и тласъци за понижаване на въглеродните излъчвания, в това число налози върху въглерода, а с нерегулиран, непредвидим и унищожителен климат, който унищожава реколтите и заплашва освен хранителната сигурност на Канада, само че и на целия свят. "

Предложеното от него решение включва " въвеждане на мита за страните, които не ползват налог върху въглерода или подобен, който е по-нисък от този на Канада. "

Той подлага на критика настоящото държавно управление за облагане на " по-малките предприятия и фамилни ферми " с разноските за акомодация към климата и сподели, че Зелените биха предпочели " държавен проект за преход, който насочва обилни запаси към помощ за нашите общности и дребни и междинни предприятия да влязат в зелената стопанска система по метод, който не вреди на работещите фамилии по цялата страна. "

След като Педно загатна, че " измененията в растежните сезони " биха вредили на фермерите, аз зададох следния въпрос: Не биха ли по-горещите растежни сезони, провокирани от световното стопляне, били потребни за канадските фермери, защото главното им ограничаване е студеното време?

Той отговори: " Промените ще са краткотрайни, като се има поради предстоящите постоянно срещани суши и ръководството на водата ".

" Освен това, колкото по-висока е концентрацията на въглерод във въздуха, толкоз по-нисък е хранителният рандеман за обичайни култури като пшеница ", счита той.

Без значение дали някой има вяра, че по-дългият, по-топъл растежен сезон ще бъде благословие за канадските фермери, една жестока истина звучи като тъпан: Канадските налози върху въглерода няма да трансформират траекторията на световните климатични промени, даже и с един йота.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР