На 1.08.2022 сайта АФЕРА публикува втора част на разследването за

...
На 1.08.2022 сайта АФЕРА публикува втора част на разследването за
Коментари Харесай

ПОТРЕСАВАЩИ БЕЗЗАКОНИЯ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА! ДОГОВОР ЗА 69 900 ЛВ. С ЧАСТНА АДВОКАТСКА КАНТОРА, ОБСЛУЖВАЩА ЧАСТНИТЕ МУ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА. ПРЕПИСКИТЕ ОТ ОБЛАСТНА УПРАВА СЕ НОСЯТ В ЧАСТНОТО АДВОКАТСКО ДРУЖЕСТНО В РАЗРЕЗ СЪС ЗАКОНА ЗА ЛИЧНИТЕ ДА

На 1.08.2022 уеб страницата АФЕРА разгласява втора част на следствието за регионалния шеф на Варна – Благомир Коцев, назначен за подобен от експремиера Кирил Петков:

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ ПОЛЗВА НЕЗАКОННО ДЪРЖАВНИ ИМОТИ ЗА ЛИЧНА ТЪРГОВСКА ОБЛАГА. ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ОБЛАСТНА УПРАВА ИЗТОЧЕНА КЪМ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА

Разследването на АФЕРА продължава с трета част.

На вниманието на Прокуратурата и ДАНС!

Във втора част на следствието си АФЕРА разкри, че регионалният шеф на Варна Благомир Коцев „ ръководи “ копи пейст по схемата „ Кирил Петков – Лена Бориславова “, защото в качеството си на регионален шеф на Варна подписва контракт с адвокатската къща „ Диан Иванов и Партнърс “, като до този миг нито един регионален шеф на Варна не си е разрешил сходна дързост. Винаги Областна администрация – Варна е имала назначени адвокати, които да бранят държавния интерес. Благомир Коцев обаче дава цялата информация на Областна администрация – Варна в ръцете на ЧАСТНАТА адвокатска компания „ Диан Иванов и Партнърс “.

Офисът на „ Диан Иванов и Партнърс “ е на адрес: Варна, ул. „ Мария Луиза “ 21А! На същия адрес – ул. „ Мария Луиза “ 21А са регистрирани част от комерсиалните сдружения и на … Благомир Коцев!

АФЕРА съумя да се снабди с съответни данни, че Областният шеф на Варна Благомир Коцев е сключил контракт с Адвокатска адвокатска фирма на адв. Диан Иванов – „ Диан Иванов и Партнърс “ за интервал от м. април 2022 година до 31.12.2022 година за общата стойност 69 900 лева без Данък добавена стойност.

Забележете, че сумата е избрана по този начин, с цел да може да се заобиколи Закона за публичните поръчки.

Изборът на юрист и адвокатска фирма е направил персонално Благомир Коцев, в качеството му на регионален шеф на Варна, защото същият юрист – Диан Иванов и адвокатска фирма му „ Диан Иванов и Партрърс “ обслужват персоналните търговски компании на семейство Коцеви.

Договорът е подписан без препоръчана оферта от страна на адвокатското сдружение.

Плащане по контракта е осъществено в интервала сред 13.06.2022 година – 08.07.2022 година от сметката на Областна администрация Варна – по банков път. Платежното и фактурата са подписани от назначената с цел да подписва и кадрува – мл. специалист Ваня Бонева.

В същото време в Областна администрация – Варна има назначени по щат в общата дирекция – 5 броя юрисконсулти, чиято активност се подкрепя от още 4 броя специалисти с юридическо обучение в профилираната дирекция по въпроси в административния надзор, държавната благосъстоятелност и устройството на територията.

Въпреки че ДЪРЖАВНАТА Областна администрация – Варна разполага с 9 броя специалисти с юридическо обучение, след встъпването си в служба като регионален шеф на Варна, Благомир Коцев си избира ЧАСТНО юридическо сдружение, посредством което на процедура се прави спомагателен разход и се източва бюджета на Областна администрация, респективно на страната.

Така, на процедура, с данъкоплатските пари се обезпечава финансово частната адвокатска адвокатска фирма, която обслужва комерсиалните ползи на комерсиалните сдружения на Благомир Коцев и фамилия.

Прокуратурата и ДАНС би трябвало да ревизират къде се съхраняват служебните преписки на Областна администрация – Варна.

Брилянтни източници на АФЕРА осведомят, че същите преписки се отнасяли от защитата на регионалния шеф Благомир Коцев в адвокатската фирма на адв. Диан Иванов, напълно в прорез и нарушаване на Закона за предпазване и обработка на персоналните данни и закона за ДАНС.

Същия юрист е ощетил с дейностите си страната, като е ревизирал към този момент формирани цивилен и административни каузи (дело №411/2022), и е упорствал за отдръпване на искове на Областна администрация – Варна, с които се пази държавната благосъстоятелност /такъв да вземем за пример е казусът с парцел находящ се на ул. Братя Миладинови №3/.

Това води до извода за цялостната нецелесъобразност на подписания контракт за юридическо обслужване, което от своя страна обуславя безспорното възприятие за безотговорност на Благомир Коцев.

Още по очевиден е случая по какъв начин с парите на данъкоплатците се заплаща подписан контракт за рекламна поддръжка на Facebook страницата на частния „Комплекс ХОРИЗОНТ“ под претекст, че се популяризира активността на Благомир Коцев като регионален шеф. Това коства на данъкоплатеца 1572 лева месечно.

Държавният чиновник – регионалният шеф на Варна с пари от бюджета на Областна администрация – 1572 лева месечно заплаща рекламна подръжка на Facebook страницата на „Комплекс Хоризонт“, който има посредством частно комерсиално сдружение на семейството си – това единствено самозабравил се безочлив вид може да направи!

Преди назначението на Благомир Коцев за регионален шеф в Областна администрация – Варна в нея работят чиновници единствено по служебно правни отношения – назначени според Закона за държавния чиновник и след извършен конкурс.

Едно от първите дейности на Благомир Коцев, откакто е назначен за регионален шеф на Варна от Кирил Петков, е да промени щатното разписание и да преобразува броя на „главен специалист – административен контрол“, в „технически сътрудник“.

Изискванията за заемане на длъжността основен специалист – административен надзор е: юридическо обучение, три години професионален опит, конкурс, отговорност по Закона за държавния чиновник, положена клетва и едногодишен изпитателен период.

След като Благомир Коцев става регионален шеф на Варна и трансформира щатното разписание, преобразувайки броя „главен специалист – административен контрол“ в „технически сътрудник“, резултатът  на „ условия “ е:

– приблизително обучение /без значение какво/, НЕ се изисква стаж, НЕ се организира конкурс, по избор на работодателя се залага изискване като 6 месеца период на изпитване на заеманата длъжност; НЯМА клетва и НЯМА отговорност.

Всичко това е направено за чиновниците на Благомир Коцев от „ Комплекс ХОРИЗОНТ “ да могат да покрият „ условията “ и да бъдат набутани в Областна администрация – Варна.

Ето някои образци:

Илия Куртев Коев – назначен на 4 часа като „технически сътрудник“, присъстващ в администрацията, даже в секретната работа на първия етаж, изпълняващ активността водач и телохранител на Благомир Коцев.

Юрджан Рашид Ахмед – също като сътрудника си Илия Коев е назначен за „технически сътрудник“ на 4 часа, също изпълняващ активност като водач и персонална защита на Благомир Коцев.

Тези двамата, другояче чиновници на ЧАСТНАТА „ Хоризонт “, благосъстоятелност на Благомир Коцев и фамилия, и назначени на 4 часа за механически сътрудници в ДЪРЖАВНАТА Областна администрация постоянно разполагат с ключовете и с паролите за достъп до архива на Областна администрация, в които се съхраняват АДС /актовете за държавната собственост/, картите за зареждане на служебните коли, ключовете за стаите на чиновниците от администрацията, както и до достъпа до охранителните камери.

На тяхно име попада сдружение, което се занимават с защита – „ РЕСТЛИНГ СЕКЮРИТИ “ ООД и двамата са съдружници в това сдружение.

Вероятно същото сдружение или тези двамата обезпечават и защитата на частния „ Комплекс ХОРИЗОНТ “, благосъстоятелност на Благомир Коцев и фамилия.

Чрез сдружение „ АХИЛЕОС ШИП МЕНИДЖМЪНТ “ ЕООД, Илия Куртев Коев е съучастник с Областния координатор на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ за Варна Николай Стефанов Стефанов.

Николай Стефанов пък е обвързван през същото сдружение с Юрджан Рашид Ахмед /който е премахнат през 2015 г./

През разнообразни други компании се стига до съгласуваност с Даниел Стефанов Стефанов, който пък на свое име има регистрирани 84 сдружения.

Друга скандална смяна, осъществена от Благомир Коцев, в качеството му на регионален шеф на Варна е, че от 10.06.2022 година основният счетоводител на Областна администрация е освободен, а  бройката е трансформирана в шеф отдел.

Веднага по-късно се назначава на 6 часов работен ден като старши счетоводител Бедиха Мустафа Ахмед /съпруга на Юрджан Рашид Ахмед, който извършва длъжността механически помощник в администрацията, а в действителност е телохранител и водач на Благомир Коцев/.

Интересно е да се знае, че професионалния път на Бедиха Ахмед също минава през КУХНЯТА на „ Комплекс ХОРИЗОНТ “ на позиция готвач и сервитьор.

Арогантните дейности на Коцев обаче не свършват с това.

За справяне с неуместните държавни чиновници Благомир Коцев  променя състава на Дисциплинарния съвет, като принуждава членовете да подадат заявки за освобождение от състава му.

По предписание на Благомир Коцев  е възложен парцел сякаш на бежанци от Украйна – частна държавна благосъстоятелност в кв. Чайка, без контракт и заплащане на наемна цена в под блоковото пространство на бл.68., като и до ден сегашен хора от администрацията настояват, че не е ясно защо се е употребил парцела и от кого.

Брилянтни източници на АФЕРА осведомиха и че 3 рейса с бежанци от Украйна са били заредени с гориво за 1000 лв., посредством служебни карти за гориво, употребени от Областна администрация – Варна.

Очевадно „ баровеца “ Благомир Коцев избира както да заплаща рекламата на частния си комплекс във Facebook с пари от бюджета на Областна администрация, т.е. с данъкоплатски пари, по този начин и да се прави на „ благодател “ на украинците отново с държавни пари. Вместо да бръкне в личния си бизнесменски джоб.

Afera.bg

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР