На 09.09.2022 г. от V-то РУ при ОД на МВР

...
На 09.09.2022 г. от V-то РУ при ОД на МВР
Коментари Харесай

Вижте присъдите на ботевистите, мятали ракети на дербито

На 09.09.2022 година от V-то районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив са импортирани в Районен съд Пловдив общо 8 акта за констатиране на нарушаване на чл.21 от Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/ против 8 лица, едно от които малолетно, въз основа на които са формирани 8 производства по реда на ЗООРПСМ против нарушителите А.Г.А., К.М.А.,З.С.Ш., Г.Д.Б., А.Д.Б., П.М.К /непълнолетен/, Д.П.П, всички от Пловдив и Т.И.Б. от с.К., обл.Пловдив.

Производствата са формирани, за това, че на 03.09.2022 година към 20:35 часа на стадион " Локомотив “ по време на осъществяване на футболната среща сред тимовете на " Локомотив “ и " Ботев “, вътре в обособената зона на почитателите на ПФК " Ботев “ са хвърляли предмети – камъни и бутилки с вода по посока публиката на " Локомотив “, повреждали са пластмасови седалки, употребявали са пиротехнически произведения – изстрелвали са сигнални ракети и са хвърляли факли, като част от тях са били с маски, прикриващи лицата им.

Всичките 8 каузи са прегледани в открити правосъдни съвещания на 09.09.2022 година от няколко правосъдни състава. Седем от делата са завършили с решение, а едно е отсрочено за събиране на доказателства.

На четирима от нарушителите съдът наложи наказване безплатен труд в интерес на обществото за период от 60 часа, които да се изпълнят от кметовете на общините по адресите на нарушителите, а на един от нарушителите с изключение на горното наказване е наложена и насилствена административна мярка възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от 2 години.

За осъществената противообществена демонстрация /спортно хулиганство/ други двама от нарушителите са с наложено наказване санкция в размер на 1000 лв..

Непълнолетният извършител е с наложено наказване задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи за период от 5 денонощия.

Решенията не са дефинитивни и подлежат на обжалване и митинг в период от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд – Пловдив на касационните учредения планувани в Наказателно-процесуален кодекс.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР