На 07.04.2021 г. Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните

...
На 07.04.2021 г. Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните
Коментари Харесай

Първо официално изявление на "АстраЗенека" след оценката на ЕМА

На 07.04.2021 година Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули на Англия (MHRA) и Европейската организация по медикаментите (EMA) приключиха своята оценка на извънредно редки събития на тромбози с ниски тромбоцити от над 34 милиона души, имунизирани с ваксина та COVID-19 на " АстраЗенека " във Англия и Европейски Съюз.

Регулаторите желаеха актуализация на информацията за ваксина та във Англия и Европейски Съюз. Нито една от организациите не е идентифицирала никакви рискови фактори, като възраст или пол, или избрана причина за тези извънредно редки събития. Те обаче стигнаха до мнението, че тези събития имат допустима връзка с ваксина та и желаеха те да бъдат посочени като извънредно необичаен евентуален непряк резултат, разясниха от фармацевтичната компания.

Като цяло и двата прегледа потвърдиха, че ваксина та предлага високо равнище на отбрана против заболяване от COVID-19 в целия набор на тежест на протичане и че изгодите от ваксина та не престават да надвишават рисковете. " АстраЗенека " интензивно си сътрудничи с регулаторите, с цел да направи тези промени в информацията за продукта и към този момент работи, с цел да разбере обособените случаи, епидемиологията и вероятните механизми, които биха могли да обяснят тези извънредно редки събития, обясниха още от " АстраЗенека ".

В допълнение Световната здравна организация (СЗО)  заяви, че въз основа на настоящата информация причинно-следствената връзка се смята за евентуална, само че не е доказана, добавяйки, че са нужни спомагателни профилирани изследвания, с цел да се разбере изцяло евентуалната връзка сред ваксина цията и вероятните рискови фактори.

В допълнение СЗО означи, че въпреки и да са мотив за угриженост, оценените събития са доста редки, като се оповестява за невисок брой измежду съвсем 200 милиона лица, получили ваксина та " АстраЗенека " COVID-19 по целия свят, приключва изказването на фирмата-производител във връзка случаите на тромбоемболични реакции измежду част от пациентите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР