На 06.04, сряда, 13 ученици от Петрич бяха приети в

...
На 06.04, сряда, 13 ученици от Петрич бяха приети в
Коментари Харесай

Вторично замърсяване на храната от персонала е причина за неразположението на децата в Петрич

На 06.04, сряда, 13 възпитаници от Петрич бяха признати в болница, откакто са обядвали ориз с месо в учебния стол. Децатапрекараха нощта в МБАЛ „ Югозападна болница ” в града.

Вторично замърсяване на храната от личния състав е причина за неразположението на децата. Обектът остава затворен, оповестиха от Българската организация по сигурност на храните. На база на направените проучвания от Регионалната здравна ревизия в Благоевград и Областната дирекция по сигурност на храните се удостоверява вторично замърсяване със стрептококови бактерии от личния състав на готовата храна.

Взети са проби от сурово, неразопаковано пилешко месо от производителя от същата партида, от която е било вложено в пилето с ориз. В суровото пилешко няма отклонения от получения резултат от лабораторния разбор. Отклонения са открити в ястието пиле с ориз, в кулинарна подготвеност. В него е установено съществуването на стафилококова бактерия, открита като носителство в личния състав.

Предстои неколкократно главно разчистване и стерилизация на обекта, посудата, и лекуване и доказване на здравния статус на личния състав, преди да бъде позволено отваряне за работа на кетъринга. Наличните разопаковани храни в обекта ще бъдат унищожени, защото са били в контакти с личния състав.

На бизнес оператора ще бъдат наложени наказания, според Закона за храните.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР