На 05.10.2023 година в Окръжна прокуратура-Плевен, по инициатива на Асоциацията

...
На 05.10.2023 година в Окръжна прокуратура-Плевен, по инициатива на Асоциацията
Коментари Харесай

Съдия от Върховния съд на щата Колорадо, САЩ Уилям Худ беше на официална визита в Окръжна прокуратура-Плевен

На 05.10.2023 година в Окръжна прокуратура-Плевен, по самодейност на Асоциацията на прокурорите в България се организира публична среща с господин Уилям Худ, арбитър от Върховен съд на щата Колорадо, Съединени американски щати. Съдия Худ е в България по покана на Българския институт за правни начинания

На срещата участваха магистрати от Окръжна и Районна прокуратура – гр. Плевен, Окръжен, Районен и Административен съд в град Плевен, както и съдии и прокурори от разнообразни европейски държани, които са на посещаване в Окръжна прокуратура-Плевен по стратегия за продан, част от Европейската мрежа за правосъдно образование.

Съдия Худ обясни на аудиторията структурата и спецификата в работата на съдилищата и прокуратурите в Съединени американски щати. Засегна тематики свързани с избора, назначението и опциите за израстване на съдиите и прокурорите в Съединени американски щати. В извършената оживена полемика, участниците сложиха редица въпроси, в това число и за характерните правила за етично държание на магистратите в Съединени американски щати.

Г-н Уилям Худ е сертифициран учител и наставник в Националния институт за процесуална отбрана. Изнася лекции по углавен развой и правосъдна процедура в качеството си на гост-лектор в Юридическия факултет на Университета в Денвър. Има редица изявления като правист, по отношение на правосъдни и наказателни производства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР