На 01.04.2024 г. от 11,00 часа ще се извърши тренировка

...
На 01.04.2024 г. от 11,00 часа ще се извърши тренировка
Коментари Харесай

Сирени ще вият във Варна

На 01.04.2024 година от 11,00 часа ще се извърши подготовка на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията за инспекция на техническото положение на системата и образование на популацията за различаване на сигналите, предавани от акустичните сиренни устройства. 

Тренировката е в осъществяване на член 37, алинея 2 от Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и  за обявяване при въздушна заплаха.

Националната система се тества два пъти годишно – в първия работен ден на месец април и на месец октомври, в 11,00 часа.

Системата за ранно предизвестие ще бъде тествана в София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла, в обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ " Козлодуй ", както и в обектите с интегрирани към националната система местни системи за обявяване.

Излъчваните национални сигнали за паника и завършек на паниката ще бъдат придружени и от гласова информация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР