Н овият ID.5 и спортният ID.5 GTX със система за

...
Н овият ID.5 и спортният ID.5 GTX със система за
Коментари Харесай

Volkswagen продължава електрическата офанзива с ID.5 и ID.5 GTX

Н овият ID.5 и спортният ID.5 GTX със система за двойно предаване с два електродвигателя са новите топмодели в електрическата атака на Volkswagen, поредна стъпка по „ пътя на нулата” („ Way to ZERO”, цялостна индиферентност във връзка с климата най-късно до 2050 година.).

Новото електрическо SUV купе на Volkswagen с дължина от 4599 мм (ID.5 GTX - 4582 мм) ще означи своята пазарна премиера през 2022 година с три разновидността във връзка с задвижването. ID.5 ще употребява тягов електродвигател на задния мост, а системата за двойно предаване при ID.5 GTX употребява по един електромотор на предния и задния мост.

Въпреки формите, наподобяващи спортно купе, ID.5 има единствено с 12 мм по-малко пространство в региона на главите на пасажерите на задните седалки спрямо Volkswagen ID.4. Дългото междуосие от 2766 милиметра въпреки това дава опция за реализиране на размери във вътрешното пространство, сравними с тези на SUV моделите от по-високите класове. Обемът на багажното поделение е 549 литра.
 Volkswagen ID.5 GTX
При всички разновидности на задвижването на новия ID.5 се употребява акумулаторна батерия с огромен потенциал, осигуряваща нескончаем самостоятелен пробег. Ниският коефициент на въздушно противодействие от 0,26 (0,27 при ID.5 GTX) покачва енергийната успеваемост и спомага за в допълнение увеличение на внушителния самостоятелен пробег на новия модел. Това качество се добавя и от спойлера, вграден в необятно отварящия се, аеродинамично завършен заден похлупак.
 Volkswagen ID.5 GTX
Vehicle Dynamics Manager свързва в обща мрежа системите за ръководство на задвижването и ходовата част, а в допълнение предлаганото адаптивно окачване DCC подсигурява оптимална динамичност на пътя. ID.5 и ID.5 GTX оферират два режима на шофиране – естествен D и с нараснала степен на рекуперация B.
 Volkswagen ID.5 GTX
Цифровото арматурно табло показва напълно нова ергономична идея за ръководство на функционалностите. Блокът контролни принадлежности пред лидера и мултимедийната система с висока разграничителна дарба обезпечават поразителна с яснотата си визуализация на функционалностите, а новаторският head-up екран с разширена действителност (опция) в непосредственото зрително поле на лидера дава спомагателна информация. Новата версия 3.0 на ID. софтуера включва разнообразни оптимизации и нововъведения, измежду които и гласово ръководство с естествени изречения („ Hallo ID “.). Системата към този момент има опция за самообразование и има онлайн достъп до информация от облака.

Стратегията ACCELERATE планува в интервала до 2030 година минимум 70% от продажбите на Volkswagen в Европа да се образуват от напълно електрически транспортни средства, което се равнява на размер от над един милион електрическия автомобил. В Северна Америка и Китай задачата е реализиране на дял от 50% на електрическите транспортни средства в размера на продажбите. За да реализира тези цели, годишно Volkswagen ще показва на пазара най-малко по едно електрическо транспортно средство.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР