Н ационализмът в България не е мъртъв, а Слави Трифонов

...
Н ационализмът в България не е мъртъв, а Слави Трифонов
Коментари Харесай

Македонски вестник: Слави Трифонов е новият Красимир Каракачанов

Н ационализмът в България не е мъртъв, а Слави Трифонов е новият Красимир Каракачанов.

Това твърди редакцията на електронното издание на македонския проправителствен вестник "Слободен щемпел ", предава "Фокус ".

Повторните избори в България приключиха с съвсем същия резултат като предходните: ГЕРБ на Бойко Борисов и "Има подобен народ " (ИТН) на Слави Трифонов излязоха от процеса равни, като партията на Трифонов получи малко по-голяма поддръжка от тази на предходното гласоподаване през април. Но за разлика от ГЕРБ, Трифонов има късмет да образува държавно управление на малцинството - той към този момент предложи лист с министри и чака поддръжка за тях в Народното събрание, споделя македонското издание.

Докато съдружният капацитет на Борисов е привършен, Има Такъв Народ може да получи поддръжка от четвъртата политическа мощ – "Демократична България " и на доктрина има опция да срещне утвърждение в Народното събрание. Разбира се, в случай че това не се случи, българите още веднъж ще излязат на избори през есента – трети за последните месеци, като на тях ще се гласоподава и за президент.

В страната всички чакаха първото публично изказване на Слави Трифонов по македонския въпрос и това се случи като част от представянето му на целите на неговото държавно управление. В своя жанр Трифонов - съществено или на смешка – показа българската галактическа стратегия и сподели, че ще с изключение на българин ще изпрати в Космоса и "северномакедонец ".

Разбира се, макар имиджа на шоумена, Трифонов не е толкоз неграмотен във връзка с македонския въпрос и знае, че потреблението на термина "северномакедонец " вместо "македонец " е обидно за македонския народ. С това обръщение Трифонов ясно показва каква ще бъде политиката му към Македония - дискриминационна, шовинистична и неуважителна. Това негово отношение не е толкоз изненадващо, тъй като в предишното Трифонов имаше националистически и отрицателни послания към македонците, само че в този момент той работи от друга позиция, а неговата политика е доста по-ясна. Иначе е мъчно да се чуят ясни визии от Трифонов по доста въпроси, тъй че обществеността би трябвало се осведоми за тях от изявленията му в обществените мрежи, тъй като шоуменът е избрал тактика да не се появява обществено. Той даже не е в листата на депутатите, отбелязва изданието.

Вместо това Трифонов написа единствено във "Фейсбук ", тъй че връзката му е много еднопосочна. С изказването си за македонците Трифонов се стреми да вземе част от националистическия електорат в България, който остана без собствен представител в Народното събрание след неуспеха на обединението отпред с Красимир Каракачанов да влезе в законодателната власт.

Когато в политиката няма националисти, Трифонов споделя: "Ще стана националист и ще печеля в обстановката ". Трябва обаче да се вземе поради, че отвратителният шовинизъм и компанията на Каракачанов, увенчани с видеоклипове, в които се твърди, че Македония е българска, не оказа помощ на националистите да влязат в Народното събрание. Това демонстрира, че българските гласоподаватели не са толкоз глупави и не се заблуждават елементарно, както си мислеше Каракачанов, а също по този начин значи, че с такава политика Трифонов стъпва върху тъничък лед. Особено откакто се има поради, че българската политика нормално върви по тъничък лед в връзките с Вашингтон - заради блокадата към Македония, само че и заради стартирането на "Турски поток " към Сърбия.

Но дано Трифонов направи своето и стане новия Каракачанов. Вместо да принуждават съседа си, и двамата би трябвало да помислят повече за какво на изборите имаше рекордно ниска изборна интензивност и за какво две трети от българските жители отхвърлиха да гласоподават за която и да е партия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР