Мюзикълът Вълкът и зайчето“ е изключително интригуващ проект. Той е

...
Мюзикълът Вълкът и зайчето“ е изключително интригуващ проект. Той е
Коментари Харесай

Детски спектакъл по два мюзикъла представя Операта

Мюзикълът „ Вълкът и зайчето “ е извънредно завладяващ план. Той е основан и предопределен особено за деца от 4 до 9-годишна възраст и е дело на студентите от Нов български университет. Те съставляват идейния и креативен екип от учащите се по стратегиите по музика от курсовете по Сценична интерпретация, Актьорско майсторство и Музикална и танцова процедура с преподаватели Симеон Симеонов, Ана Линчева и Павлета Дойчинова.

Музикалният театър „ Вълкът и Зайчето “ претворява обичаната на всички детска приказка, пресъздадена от две музикално-сценични творби, основани през много необятен времеви период. Това са „ Вълкът и седемте козлета “ (мюзикъл от Александър Владигеров, текст Димитров Димитров, основан преди пет десетилетия) и „ Зайченцето бяло “ (мюзикъл от Румен Бояджиев-син, текст Венелин Методиев, с премиера доскоро повече от една година).

Режисьор на този музикално-сценичен опит е Симеон Симеонов.

Сценографията е дело на гл. ас. доктор Христин Дякова и Владислав Петков, департамент „ Визуални изкуства “, а музикален ръководител/пиано и модератор е гл. ас. доктор Ана Линчева. Хореографията, която прочувствено добавя и обогатява действието на героите от приказката е на Павлета Дойчинова.

Инструменталният състав, който съпровожда и музикално добавя картината на творбата е извънредно прелестен – пиано, флейта, разнородни ударни принадлежности и китара, а в допълнение към звуковата палитра се прибавя и хор.

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на фонд Учебни стратегии към ФБО и Студентски съвет.

Билети на каса Опера и онлайн на www.ruseopera.com
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР