Мюзикълът Малкият принц от Бродуей гостува в България в началото

...
Мюзикълът Малкият принц от Бродуей гостува в България в началото
Коментари Харесай

Малкият принц от Бродуей гостува в България през януари

Мюзикълът „ Малкият принц ” от Бродуей гостува в България при започване на 2024 го. Предвидени са четири представления на 12, 13 и 14 януари в зала 1 на НДК, научи Lupa.bg от уредниците. Гостуването на спектакъла у нас е след разпродадени представления в Париж, Сидни, Дубай, сезон на Бродуей и отбелязвайки 80-ата годишнина от издаването на една от най-продаваните и превеждани в миналото книги.

Българската аудитория ще види сценичен театър с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко генерации читатели по целия свят. „ Малкият принц ” е театър, основан за цялото семейство.



„ Вълнуващо и спиращо дъха! ”, разяснява за него CNN. „ Вечната класическа история към този момент е превърната в международно грандиозно шоу онлайн. Зашеметяващ театър ”, пише Le Figaro, „ магическо ” и „ първокласно ” го назовават френските медии.

Творческият екип на „ Малкият принц ”, притежател на голям брой награди, се управлява от режисьора и хореограф Ан Турние, с акомодация на либретото и сърежисура от Крис Мурон. Оригиналната музика е от Тери Трък, помощник хореограф е Ноели Борделе, видео дизайн – Мари Джумелин, дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, дизайн на осветлението – Стефан Фрич, звуков дизайн – Тристан Висколиози, видеопрожекция – Етиен Босар, грим и прическа - Кармен Арбуес Миро, и атрибут – Орели Гандильон.



„ Вълнуваме се, че нашият екип ще продължи международното странствуване на „ Малкият принц ” и до България. По време на пътуването си „ Малкият принц ” споделя послания за човещина с многото разнообразни хора и култури, които среща. Радваме се да донесем неговата история за другарството, самотата, любовта и грижата за другите и за нашата планета “, коментира Ан Турние.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР