Мюсюлманите във Франция не са подложени на гонения, заяви днес

...
Мюсюлманите във Франция не са подложени на гонения, заяви днес
Коментари Харесай

Мюсюлманите във Франция не били подложени на гонения

Мюсюлманите във Франция не са подложени на гонения, съобщи през днешния ден ръководителят на Френския съвет на мюсюлманското изповедание (ФСМВ) Мохамед Мусауи на фона на от ден на ден митинги и апели в Близкия изток за протест поради изявление на президента Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на за карикатурите на пророка Мохамед.

"Франция е велика страна, жителите ѝ мюсюлмани не са преследвани, те свободно строят свои джамии и свободно изповядват вярата си ", съобщи Мусауи. представен от Българска телеграфна агенция.

"Знаем, че подбудителите на тези акции настояват, че пазят исляма и призоваваме мюсюлманите във Франция да проявят мъдрост. Всички акции за оклеветяване на Франция са нездравословни и пораждат разделяне ", добави той и прикани вярващите "да отстояват ползите на страната ", прикани Мохамед Мусауи.



По въпроса за карикатурите ръководителят на ФСМВ изясни, че законът "не задължава никого да ги харесва и даже дава право те да бъдат ненавиждани ".

Той съобщи, че поддържа позицията на президента Макрон, който приканва французите "да не се отхвърлят от карикатурата, по принцип, под натиска на терористите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР