Мюсюлманите в цял свят празнуват Рамазан Байрам, с който приключват

...
Мюсюлманите в цял свят празнуват Рамазан Байрам, с който приключват
Коментари Харесай

Радев, Главчев и политици поздравиха мюсюлманите за Рамазан Байрам

Мюсюлманите в целия свят честват Рамазан Байрам, с който завършват едномесечните пости.

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общественост в България по случай празника. В приветствието си той показва вяра стремежът към духовно възвисяване, примирение и помилван да намира нови сили по пътя на човеколюбието и съхранението на морала.

Държавният глава пожелава на представителите на мюсюлманското вероизповедание в България здраве, съгласие и благополучие.

Поздравявам най-сърдечно по случай празника Рамазан Байрам всички мюсюлмани, като им поисквам здраве, благополучие и благополучие! Това написа във Facebook профила си служебният министър председател Димитър Главчев.

" Байрамът сплотява хората без значение от разликите по набожен или етнически принцип. Времето, в което живеем, изисква да бъдем по-сплотени и по-щедри, да се отзоваваме на повика на всеки, който има потребност от помощ и да бъдем съпричастни към проблемите на всеки. Уважението към по-възрастните и най-много уважението към родителите е най-важното духовно дело, което никой не трябва да не помни. В тези дни молитвата към Всевишния за страдащите по света и за опазване на родината ни от бедствия е обвързване на всеки. Това е най-малкото, което всеки може и е задължен да направи ”, добави Главчев.

Той акцентира, че Байрам е време за равносметка. Затова дано всеки от нас се опита да огледа себе си и да види какво е постигнал и какво е пропуснал, добави Главчев. " Нека се поздравим, да зарадваме хората към нас и да се усмихнем! Това ще ни направи по-силни и по-щастливи. Да ви е цветущ Рамазан Байрам! ”, написа още служебният министър председател.

Честит Рамазан Байрам, скъпи братя и сестри мюсюлмани! Нека в този прелестен празничен ден отворим сърцата си за светлината на празника, който ни учи да се събираме, а не да се разделяме. Това написа ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Ние сме мощни със своите полезности и единение. И смели, отстоявайки националните дела! Да превърнем позитивната сила, която се събра в този заветен празник в мотор за полагане на ново начало на съвременна и европейска България. Пожелавам на всички вас и вашите фамилии здраве, благополучие и берекет, добави той. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР