Мярката от 25 стотинки за отстъпка на литър гориво ще

...
Мярката от 25 стотинки за отстъпка на литър гориво ще
Коментари Харесай

Министър Стоянов обяви: Остава ли отстъпката от 25 ст. за гориво и догодина

Мярката от 25 стотинки за отстъпка на литър гориво ще бъде продължена, до момента в който подготвим ограниченията, които ще я заместят. Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов пред.

По думите му повече средства от държавния бюджет няма да се взимат, а от конфискуваните свръхпечалби от " Лукойл ". Формулата е безусловно ясна, само че зависи от интернационалните пазари и котировките на двата сорта съветски нефт - " Брент " и " Урал ".

" Важно е за нас мярката да е стане обществена. Тя ще бъде ориентирана към хората с ниски приходи, сега се въртим към концепцията да е за хора до 1000 лв. приходи ", уточни той.

" Другият значим миг е да тя да се насочи и към градския превоз - в духа на Зелената договорка, да се подтиква и груповото пътешестване, а не всеки с персоналния си автомобил. Много хора с приходи до 1000 лв. нямат персонален автомобил, с което до момента са били лишени от тази отплата. Хората ще получават документ от общините, който ще демонстрират на бензиностанциите, или пред БДЖ, или при автобусния превоз, с цел да употребява отплата ", изясни още министър Стоянов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР