Мярката от 25 ст. за литър е лобистка. Тази позиция

...
Мярката от 25 ст. за литър е лобистка. Тази позиция
Коментари Харесай

Никола Стоянов: България не е във война, газ ще има достатъчно

Мярката от 25 ст. за литър е лобистка. Тази позиция изрази пред БиТиВи министърът на стопанската система Никола Стоянов.  С тази мярка, по думите му, се подпомагал " Лукойл ". Подкрепата обаче продължавала, тъй като жителите привикнали с нея.

В 7-дневен период след обнародването на Закона за корпоративното подоходно облагане " Лукойл " ще внесе 100 милиона лв. в хазната, както бе оповестено на взаимния брифинг на страната и компанията. Защитаваме интереса на българските жители и българските компании, посочи министър Стоянов.

България през днешния ден е обезпечена с газ, удовлетворен е той. Министърът не чака да се наложи да се дават обезщетения за газа. В рамките на този бюджет са заложени ограничения за подкрепяне на най-бедните. Хората с приход до 1000 лв. ще получават помощ. Тя ще включва ваучери за превоз. Целта ни е до 1 януари да влязат в действие, сподели Стоянов.

Не сме във война, увери той. Това, което даваме на Украйна е това, което им е нужно. Самият министър не е разрешил пряк експорт за Украйна от нашата промишленост.

От 1 януари 2023 година " Лукойл " трансферира активността си напълно у нас и ще регистрира приходите си напълно в България. Това бе оповестено в края на ноември на брифинг в Министерски съвет на вицепремиера по икономическата политика Христо Алексиев. Компанията към този момент ще заплаща облагата си в България, а не както до момента - в Холандия и Швейцария. 

България ще даде на Украйна леко стрелково оръжие и някои муниции. Това сподели на 2 декември Стоянов. Тогава той посочи, че даването на военната помощ ще стане на база на взетото решение на Народното събрание. Той уточни също, че министърът на защитата Димитър Стоянов е дал лист с въоръжението, което може да даде страната ни по отношение на опциите на Българската войска. По думите на икономическия министър описът ще бъде оповестен напълно скоро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР