Мярката му за неотклонение задържане под стража ще бъде гледана

...
Мярката му за неотклонение задържане под стража ще бъде гледана
Коментари Харесай

Обвиняемият за убийствата в Лозен искал от едната жертва 15 хил. лв., за да бяга в Украйна

Мярката му за неотклонение " задържане под стража " ще бъде гледана в Софийски градски съд в понеделник. За това закононарушение го чакат от 15 до 20 години затвор или доживот зад решетките, съобщи Христо Кръстев, заместител градски прокурор на София.

" Ако се открият доказателства, че убийството е осъществено по изключително непосилен метод, ще бъде преквалифицирано обвиняването ", посочи прокурорът. От почитание към паметта на убитите бе спестено обяснението по какъв метод са умряли двете жертви.

У него е била открита и банковата карта на убитото момче, а направените до момента огледи на мястото на престъплението, експертизи и открити гилзи и проектили сочат, че изстрелите са създадени от неговия револвер, благосъстоятелност на бащата на актуалната му другарка, който е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи през 90-те.

Той има дебело досие от закононарушения зад тила си, стана ясно от брифинга.

Официално бе доказано убийството на 22-годишно момиче от същия обвинен преди година, а поради това закононарушение към този момент е освободено управлението на Осмо районно полицейско ръководство в София, заяви зам.главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който уточни, че е снето доверието от началника на РПУ-то. По него Бояджиев е бил разследван за ликвидиране по несъобразителност. 

Ще ревизираме работата по закононарушението от 2022 в Столична дирекция на вътрешните работи и Осмо районно ръководство, посочи Коцев.

За да се укрие след убийството на 18-годишната ученичка, причинителят е желал в допълнение 15 хиляди лв. от убития след това Иво Колев, като му е разказал какво е направил с момичето. Бояджиев желал с парите да напусне страната през Турция и да се включи във военните дейности в Украйна, стана ясно от брифинга на проверяващите.

Признал, че има общо насъбран дълг в размер на 150 хиляди лева дълг към разнообразни финансови институции.

Проверява се и дали обвиненият се е занимавал с опиати. И жертвите, и обвиненият Бояджиев не са използвали алкохол и дрога, разясниха проверяващите. По време на разпитите обвиненият изразил страдание и предпочитание да изкупи виновността си в пандиза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР