Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районният съд във

...
Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районният съд във
Коментари Харесай

Във Варна задържаха мъж за побой над жената, с която живее

Мярка за неотклонение “задържане под стража ” наложи Районният съд във Варна на 38-годишен мъж, притеглен като обвинен за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение и за закана с ликвидиране

Съдът почете настояването на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална насила във връзка с 38-годишен мъж, по отношение на който на 14 март тази година са предявени обвиняванията.

Деянията са осъществени по отношение на жена, с която съжителствал и нейната щерка. Заканата за ликвидиране в условия на домашно принуждение се явява тежко съзнателно закононарушение, за което плануваното в закона наказване е отнемане от независимост до 6 години.

Анализът на събраните материали и данни по делото водят съда до обосновано съмнение за авторство на действието, като сочат за прояви на редовно упражнявана физическа и вербална експанзия от страна на обвинения към потърпевшата.

Видно от свидетелството му за съдимост, 38-годишният мъж има предишни осъждания, като едно от тях е за нанасяне на телесна щета на разположение от женски пол. Съдът одобри, че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение, в случай че не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред ВОС за 20 март от 13 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР