MX Gold вижда във виртуалните валути по-добри възможности за растежТрадиционният

...
MX Gold вижда във виртуалните валути по-добри възможности за растежТрадиционният
Коментари Харесай

Канадци минават от добив на злато към криптомайнинг

MX Gold вижда във виртуалните валути по-добри благоприятни условия за напредък

Традиционният бизнес на MX Gold с рандеман на скъпи метали ще отстъпи място на криптомайнинга

Канадската компания MX Gold възнамерява да пренасочи активността си от рандеман на злато и други скъпи метали към копаене на криптовалута. Фирмата към този момент е подписала четири съглашения за продажба на цялото си портфолио на неназована компания за сумата от 14,952 млн. канадски $.
още по тематиката
Получените от договорката пари MX Gold ще вложи в разширение на своя сполучлив план за криптомайнинг. Към момента в него са включени 360 блока с съоръжение за криптомайнинг в провинция Манитоба, а проектът планува покупка на още 2 хиляди броя.

По думите на Дан Оменюк, началник на MX Gold, пилотният план, стартирал през есента на предходната година, е приет за сполучлив. Бордът на шефовете на компанията счита, че огромните вложения в криптомайнинг дават по-добри благоприятни условия за напредък на компанията в сегашния миг, в сравнение с обичайния бизнес с рандеман на злато.

Криптовалутата е гореща тематика в средите на вложителите. По-рано тази седмица стана ясно, че и милиардерът Джордж Сорос има проекти да влага съществени суми в бизнеса с криптовалути. Същевременнно, държавните управления в редица страни, изключително в Азия, подхващат рестриктивни ограничения против криптовалутите, което въздейства отрицателно на котировките им.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР