MWM: Руският МиГ-31 е най-ефективният сред конкурентитеИзтребители МиГ-31 от руските

...
MWM: Руският МиГ-31 е най-ефективният сред конкурентитеИзтребители МиГ-31 от руските
Коментари Харесай

В САЩ разказаха за борбата между американски и руски изтребители над Баренцово море

MWM: Руският МиГ-31 е най-ефективният измежду съперниците

Изтребители МиГ-31 от съветските въоръжени сили (ВС) изтласкаха американски бомбардировачи B-1B назад в Арктика в региона над Баренцово море, пишат публицисти от американското военно списание Military Watch Magazine (MWM). В новия си материал създателите описват за характерностите на съветските изтребители МиГ-31, които бяха приети от публицистите за извънредно ефикасни. Pravda.RU разгласява превода на материала на MWM.

Руските изтребители-прехващачи МиГ-31 бяха изпратени на 26 март, с цел да ескортират стратегически бомбардировачи B-1B на Военновъздушни сили на Съединени американски щати от съветска територия над Баренцово море.

Руското министерство на защитата заяви за случая на същия ден, както следва:

МиГ-31 в района се експлоатират от Северния флот на РФ и са единствените бойни самолети, способни да правят интервенции въздух-въздух, ситуирани в тези региони. МиГ-31 в района са измежду най-често разгръщаните в борба със западни самолети заради интензивността на опитите за наблюдаване, изключително от Съединените щати и Норвегия, ориентирани към основни военноморски уреди, които са домакини на по-голямата част от съветския стратегически атомен подводен флот.

Изтребителят-прехващач МиГ-31БМ стартира да влиза в употреба в края на 2000-те години и е добре усъвършенстван за борба „ въздух-въздух “ отвън образния обсег, изключително против цели с висока полезност, като стратегически бомбардировачи.

Базовият изтребител-прехващач МиГ-31 е създаден в Съветския съюз най-вече за прихващане на закани от нисколетящи свръхзвукови американски самолети като бомбардировача B-1B и имаше качества за търсене и пукотевица, с десетилетия изпреварили времето си, позволявайки на самолета да разграничава даже едвам забележими цели от наземните разстройства и поразяването им на дистанции отвън вероятния зрителен обсег.

МиГ-31 има най-мощния радар от всички бойни самолети в света, повече от три пъти по-голям от най-големия и най-далекобоен изтребител на НАТО, F-15 Eagle. Добре усъвършенстван е да прехваща самолети на доста огромни дистанции, употребявайки своето основно оръжие — ракетите „ въздух-въздух “ Р-37М.

Р-37M е ракетата въздух-въздух с най-дълъг обхват /от разположените отвън Китай/ и когато се разгърне от огромна надморска височина и висока скорост от МиГ-31, тя реализира скорост от 6 Маха и обхват от 400 километра. МиГ-31 и Р-37М се потвърдиха като най-ефективните съветски бойни платформи „ въздух-въздух “, когато се употребяват в борби на украинския спектакъл.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24124Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед26917Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед65427Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед31220Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед13477Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед547117Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед177723Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135911Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121534Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91752Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов19181Напрежението сред НАТО и Русия растеХристо Георгиев23286„ Юмрукът “ на патриарх Неофит - Втора част  Румен Петков  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР