МВР От МВР показаха ексклузивни кадри от къщата и задържането на

...
МВР
От МВР показаха ексклузивни кадри от къщата и задържането на
Коментари Харесай

Вижте лукса в къщата на Стайкови - бароков стил, фонтани и баровски коли

МВР От Министерство на вътрешните работи демонстрираха извънредни фрагменти от къщата и задържането на обвинявания в контрабанда на алкохол и цигари Миню Стайков. 

Проведено е извънредно огромно следствие, обвързвано с установяването и задържането на проведена незаконна група, занимавала се с данъчни измами, пране на пари и незаконно произвеждане на цигари. 

На този стадий от следствието са упрекнати 8 лица, като на петима от тях обвиняванията са предявени, оповестява Канал3. Един от упрекнатите е разгласен за търсене с Европейска заповед за арест, а други двама се търсят в страната. Установено е, че те са свързани с общо 20 търговски сдружения, осъществявали легална активност – в качеството си на шефове или чиновници – на една верига от свързани компании, която е следена от един от тях. Установени са и парични потоци с неуточнен генезис, като тези пари се влагат в легална стопанска система посредством друга връзка сред компаниите.  

Операцията започва с процесуално – следствени дейности на територията на Карнобат, където е открита незаконна фабрика за цигари – в работен режим, с извънредно съвременно съоръжение. Установено е, че служащите са били чужденци и за тях са били основани всички нужни условия за те да не напущат региона на фабриката. За повече нелегалност, всеки от циклите е бил напълно обособен. 

В хода на следствието, в което интензивно вземат участие чиновници на ГДБОП, ДАНС, Агенция " Митници “ и Национална агенция за приходите, се стига и до установяването на проведената незаконна група. Подробности по извършените дейности дадоха през днешния ден на брифинг  ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Младен Маринов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР