МВР Днес от 11,00 ч в Министерския съвет се проведе брифинг

...
МВР
Днес от 11,00 ч в Министерския съвет се проведе брифинг
Коментари Харесай

Вижте какво се случва с личните документи, изтичащи по време на извънредното положение

 МВР Днес от 11,00 ч в Министерския съвет се организира брифинг по отношение на измененията, свързани с административни услуги за жители и признати с влизането в действие на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. В брифинга ще вземат участие Светлана Ценева, шеф на Дирекция " Български документи за идентичност ", старши комисар Николай Николов, шеф на Дирекция " Миграция " и Дамян Димов, контрольор в Сектор " Контрол на общоопасните средства " в Главна дирекция " Национална полиция ".

Целта на брифинга е да запознае жителите с ограниченията, които Министерство на вътрешните работи приема в актуалната изключителна обстановка и които са част от Закона за изключителното поожение. Бе оповестено, че:

- Срокът на годност на персонални карти и СУМПС, изтичащи в интервала 13.03.2020-31.10.2020 се удължава с 6 месеца. Документите остават годни надлежно персонална карта и СУМПС на територията на Република България.

- Могат да се издават нови документи и преди приключване на този 6 месечен период.

Няма публична статистика какъв брой са документите, които би трябвало да бъдат сменени през този интервал. Най-много персонални карти и СУМПС изтичат през интервала юли-август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР