МВР си свърши работата и задържа извършителя. Това заяви служебният

...
МВР си свърши работата и задържа извършителя. Това заяви служебният
Коментари Харесай

Демерджиев заяви, че има задържан за убийството на таксиметровия шофьор

МВР си свърши работата и задържа причинителя. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка съссмъртния инцидентна таксиметров водач в столицата, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Не можем да сложим служител на реда на всеки ъгъл, който да препятства такива произшествия “, уточни Демерджиев. Служебният министър на вътрешните работи разгласи, че и умрелият таксиметров водач, и към този момент арестуваният причинител, са имали предходни престъпни регистрации.

„ Ако един от тези двама души не е желал да влезе в разпра, просто е могъл да се отдръпна с автомобила си “, уточни Иван Демерджиев.

Той коментирапосещението на основния прокурор Иван Гешев в столичния кварта „ Факултета “, където ръководителят на държавното обвиняване се срещна с представители на локалната ромска общественост и с близки на умрелия таксиметров водач, като акцентира, че единственият резултат от дейностите на Гешев е „ нарастване на броя на протестиращите “, коитоблокираха столично кръстовище с искане за правдивост.

„ Министерство на вътрешните работи няма да води институционални войни “, сподели още Демерджиев.

Във връзка с думите на основния прокурор, че „ прокуратурата не може да замести страната “, Иван Демерджиев разяснява, че тя също е държавен орган.

Днес от Софийската градска прокуратура (СГП) излязоха със известие, че за случая е притеглен като обвинен 23-годишен мъж.

Досъдебното произвеждане е формирано на 8 октомври, при изискванията на необходимост, и се води в Трето районно ръководство на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), под управлението и надзора на СГП.

Събраните материали са докладвани в прокуратурата. Извършен е оглед на местопроизшествието, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на повода за гибелта на починалия; разпитите на очевидци са траяли и през нощта. През нощта е осъществено и претършуване на лек автомобил, като протоколът е импортиран в съда с искане на СГП за утвърждението му.

Наблюдаващият прокурор е решил, че събраните доказателства са задоволителни за привличането на 23-годишния мъж към наказателна отговорност. Обвиняемият е арестуван за 72 часа. Предстои да бъде взето решение по отношение на мярката му за неотклонение.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР