МВР предупреди за зачестили фалшиви имейли от името на Главна

...
МВР предупреди за зачестили фалшиви имейли от името на Главна
Коментари Харесай

Полицейска призовка: Новата измама в нета

МВР предизвести за зачестили подправени имейли от името на Главна дирекция “Национална полиция ”, приканващи за събаряне на атачмънт – „ уведомление за полицейска призовка “. В съответния случай се касае за така наречен „ фишинг “ известия, илюстрирани с логото на орган на Министерство на вътрешните работи.

Според киберексперта Александър Свердлов боязън или неотложност са методите, посредством които онлайн измамите провокират интереса на потребителите. " Те унищожават нашата зоркост и ни карат да се разсеем, и да свършим каквото желаят от нас. Щом става дума за мейл от полицията стресът е още повече. Хората стартират да се опасяват, в 100% от случаите това са хакерски офанзиви. Ако отворите атачмънта, давате цялостен надзор над своя компютър на хакерите. Те получават достъп до всички пароли. Игнорирайте тези мейли, те не идват откъдето написа ", изясни той пред Нова тв.

По думите му подправени мейли може да дойдат също от банки, от евентуални работодатели. " Ако употребяват метода неотложност и боязън - това е хакерска офанзива. Ако ви пращат атачмънт, който не очаквате, не го отваряйте. Винаги инсталирайте всички ъпдейти и използвайте единствено лицензиран програмен продукт ", прикани специалистът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР