МВР предприема организационни мерки във връзка с очаквано усложняване на

...
МВР предприема организационни мерки във връзка с очаквано усложняване на
Коментари Харесай

МВР съветва да не се пътува

Министерство на вътрешните работи подхваща организационни ограничения по отношение на предстоящо усложняване на метеорологичната конюнктура в цялата страна.

Във всички Областни дирекции на Министерство на вътрешните работи е основаната нужната организация и по места е осъществена връзка със структурите на АПИ за подготвеност на снегопочистваща техника за интервенция по рискови пътни сектори за снегонавявания и обледеняване.

Особено внимание се обръща на мостове и виадукти във връзка с навреме опесъчаване. Предприети са ограничения за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни транспортни средства. В съгласуваност с регионалните шефове и чиновниците на ГДПБЗН, ще се провежда и намесата на тежка техника за добиване на бедстващи коли.

От Националния действен център на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " припомнят, че за 25 ноември (събота) е разгласен " оранжев код " за по-голямата част от страната, като за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе той е " червен ".

Очакват се значителни превалявания от дъжд и мощен ентусиазъм напразно, както и условия за формиране на преспи и снегонавявания. В Предбалкана се чака снежна завивка до 20-30 см, както и доста повишение на речните равнища в Дунавския, Черноморския, Източнобеломорския и Западнобеломорския басейни.

Предвид динамична метеорологична прогноза, ГДПБЗН към този момент е изпратила информация до регионалните шефове с оглед предприемане на спомагателни ограничения, според пълномощията им по член 64 от Закона за отбрана при бедствия. Допълнителни указания са дадени и на районните дирекции " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за повишение на готовността в случаи на пораждане на изключителни обстановки.

От Министерство на вътрешните работи поучават жителите:
Отменете пътуването си, в случай че не е в действителност неотложно. В случай че пътувате, заредете автомобила с задоволително гориво и го подгответе за зимни условия. Избирайте единствено основни пътища, даже маршрутът да е по-дълъг. Разполагайте с топли облекла и заредете мобилния телефон. Шофирайте деликатно. При мощен вятър не оставайте навън. Бъдете деликатни, когато минавате около здания, електропроводи и дървета.  АПИ приключи контракта с компанията, поддържаща републиканските пътища в Бургаско
АПИ приключи контракта с компанията, поддържаща републиканските пътища в Бургаско

Заради пропуски и забележки при снегопочистващите и поддържащи действия през уикенда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР