МВР предприе, минути след 20 ч., изненадващи проверки в 3

...
МВР предприе, минути след 20 ч., изненадващи проверки в 3
Коментари Харесай

Спецоперация в центровете за мигранти в София

МВР предприе, минути след 20 ч., изненадващи инспекции в 3 бежански центъра в столицата, съобщи БНР. Най-силно беше наличието на униформени чиновници в столичния кв. " Овча купел ". Те бяха тежко въоръжени и маскирани.В рамките на интервенцията се употребяват и особено подготвени кучета.

Заместник-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Стефан Иванов изясни аргументите за инспекциите:

" Целта епроверка на трите центъра, които са на територията на София, за лица, които са нерегламентирано на територията на центровете, за рискови предмети. Също по този начин и за неразрешени движимости, наркотични субстанции и други неразрешени от закона. Центърът не е дребен. Проверява се стая по стая и човек по човек. Периодично ги ревизираме. Абсолютно всички сигнали, които се подават, се ревизират и се отработват. Проверки на лицата, на пространствата за неразрешени движимости и предмети и лица, които би трябвало да са на територията на други центрове и на други градове. На този стадий има много лица, които са с изтекли документи и които би трябвало да са на територията на други центрове, отвън територията на София. "

Днес Народното събрание реши Министерство на вътрешните работи да охранява поделенията на Държавната организация за бежанците, както и да бъде повишен щатът на Граничната полиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР